Zo is het bij de verschillende typen vet vaak onduidelijk of deze gezond of ongezond zijn: verzadigd vet wordt terecht ongezond gevonden door 70 procent. Maar dat meervoudig onverzadigd vet wel gezond is, weet bijna de helft van de Nederlanders niet. Ingrediënten als vezels en calcium zijn gemakkelijker te benoemen. De meerderheid van de Nederlanders weet dat deze ingrediënten gezond zijn.
Voorzitter van Convenant Overgewicht Paul Rosenmöller ontving de onderzoeksresultaten tijdens de lancering van de publiekscampagne ‘Gezonder kiezen doe je zo’. Het Ik Kies Bewust-logo wordt afgebeeld op de verpakking van producten die passen in een gezondere en bewuste voedingskeuze.
Bron: Adformatie
Consumenten weten wèl wat gezond voor ze is, en nog mooier: die kennis is (in Nederland) verankerd in onze Hollandse eetcultuur. Aten we langs de patronen zoals we (of onze moeders) van thuis uit hebben meegekregen, dan eten we onbewust bekwaam gezond. Kennis over gezonde voeding op product- en ingrediëntenniveau is hopeloos complex en zal zich eindeloos ontwikkelen zonder ooit ergens echt aan te komen.