Onderzoek uit preklinische studies geeft aan dat de darmflora de ontwikkeling en functies van de hersenen kan beïnvloeden. Zo kan de darmflora onze stemming en gedrag beïnvloeden, zoals angst en depressie. Maar onze darmflora kan ook een rol spelen bij de behandeling of preventie van ziekten als de ziekte van Parkinson, de ziekte van Alzheimer, schizofrenie en autisme.

Het Mind, Mood & Microbes congres brengt academici, gezondheidswerkers en industriële partners uit diverse expertisegebieden samen om de vertaling van onderzoeksdoorbraken naar de professionele en klinische praktijk te versnellen.

Programma
Op het programma: internationaal gerenommeerde sprekers onder wie John F. Cryan, hoogleraar anatomie en neurowetenschapper aan de Ierse University Cork, Jane Foster, hoogleraar psychiatrie en gedragsneurowetenschappen aan de Canadese McMaster University, Filip Scheperjans, neuroloog in het Universitair Ziekenhuis Helsinki, Finland.

Op donderdagavond vindt er een optioneel congresdiner plaats.

Inschrijven voor het congres en het diner kan via het aanmeldingsformulier.

Informatie
Datum: donderdag 17 en vrijdag 18 januari
Tijd: donderdag van 10:00 tot 22:00, vrijdag van 08:45 tot 16:15 uur
Locatie: Mauritskade 64, 1092 AD Amsterdam
Prijs: €380 voor medische beroepsbeoefenaren en studenten, €520 voor universiteiten en overheden en €880 voor de reguliere tickets.
Tickets voor het diner zijn €35 (plus btw).