Niettemin heb ik die longuets zaterdag meegenomen. Louter vanwege de informatie op het etiket. Het label vermeldt:
Ik heb voor de volledigheid de E-nummers even opgezocht:
E476 - aroma, vaniline
E 471 - mono- en diglyceriden
E475 - polyglycerolesters van vetzuren
E472a - esters van mono- en diglyceriden
E481 - natriumstearoyllactaat
E282 - calciumpropionaat
E202 - kaliumsorbaat
Dit is nou wat ik bedoel met over-informatie of non-informatie. Wat moet je er als consument mee? Helemaal niets, wat mij betreft. Je zou het 't liefst laten liggen. Mij schrikt het in ieder geval al behoorlijk af.
De kleur is lichtgeel en de consistentie sponsachtig. Smaak: flauw cakeachtig, geen bite en absoluut geen 'goed gevoel' na het eten. Je kunt ze het beste bij de koffie nemen, want brood, nee daar lijkt het in geen velden of wegen op!
Ik heb een paar ambachtelijke (!) mueslibollen bij de Poeisz zien liggen!
Tarwemeel, rozijnen 30%, water, bakkersgist, havervlokken, cashewnoten 2.6%, dextrose, droge melkbestanddelen, pompoenpitten, zonnebloempitten, abrikozen 0.8%, appel 0.8%, plantaardige olie (gedeeltelijk gehard), bonenmeel, broodzout, roggebloem, emulgatoren (E471 mono- en diglyceriden van vetzuren, E472e mono- en diglyceriden van vetzuren veresterd met mono- en diacetylwijnsteenzuur, E481 natriumstearoyl-2-lactylaat, E482 calciumstearoyl-2-lactylaat), ananas 0.4%, papaya 0.4%, amandelen 0.4%, hazelnoten 0.4%, maïszetmeel, suiker, kleurstof (E100 curcumine), geleermiddel (E450 difosfaat), aroma
Ik heb in navolging van Ailko de omschrijvingen van de e-nummers er ook even bijgezocht. Hoever moet je eigenlijk terug in de tijd voor iets ambachtelijk mag heten?