Ken je ze nog van die prachtige Willie Nelson-song? Chipotle is de helemaal-OK-biologische-en-diervriendelijke Mexican Grill van de VS. Al het vlees is er puur en van gelukkige dieren. Met antibiotica behandeld vlees kwam er niet in.
Dat verandert nu, schrijft Bloomberg. Tot voor kort werden runderen die wegens ziekte toch met antibiotica waren behandeld, afgekeurd voor gebruik in Chipotle-restaurants. Dat verandert nu er een tekort aan rundvlees aan het ontstaan is. Om geen 'nee' te hoeven verkopen en de prijzen niet al te zeer omhoog te jagen overweegt Chipotle behandelde dieren nu toch te gaan serveren.
Het bedrijf beperkt zich tot de tweede keuzen van de 0-antibioticahouderij. Het bedrijf gaat geen gangbaar vlees verkopen. Dat zegt het nu tenminste nog. De stap naar regulier is nu immers een stuk kleiner geworden.
Dat verandert nu, schrijft Bloomberg. Tot voor kort werden runderen die wegens ziekte toch met antibiotica waren behandeld, afgekeurd voor gebruik in Chipotle-restaurants. Dat verandert nu er een tekort aan rundvlees aan het ontstaan is. Om geen 'nee' te hoeven verkopen en de prijzen niet al te zeer omhoog te jagen overweegt Chipotle behandelde dieren nu toch te gaan serveren.
Het bedrijf beperkt zich tot de tweede keuzen van de 0-antibioticahouderij. Het bedrijf gaat geen gangbaar vlees verkopen. Dat zegt het nu tenminste nog. De stap naar regulier is nu immers een stuk kleiner geworden.
Runderen die wegens ziekte op zo een bedrijf afgezonderd moeten worden, zullen dan eerst een natuurlijke behandeling moeten krijgen. Daarvoor zijn mogelijkheden. Als die niet werken... helaas. Het reguliere circuit in met antibiotica behandeld vlees.
Is nog steeds geld opleverend voor de producent.
En als er productietekort is... dat vult zich toch vanzelf aan dan volgens de economische theorie?