Beschermde Geografische Aanduiding
De streek is tamelijk uitgebreid en strekt zich uit tussen Clermont-Ferrand (richting het zuid-Westen) en Dijon (richting het noord-Oosten). De Europese Commissie heeft de aanvraag voor de Beschermde Geografische Aanduiding van die uitgebreide streekbenaming goedgekeurd omdat het dier, zoals Vilt schrijft, op 'op traditionele wijze wordt gekweekt en "met respect voor de natuurlijke cycli".
Voortaan is er dan ook echt Charolles-vlees en is Charolais iets voor mensen die er het geld niet voor (over) hebben.
Belgische wit-blauwen in aanvraag
Vilt herinnert aan een erkenningsaanvraag die vanuit België werd ingediend voor het Belgisch wit-blauw rundvlees. De aanvraag werd gesteund door voormalig minister-president Kris Peeters. Hij zei: "Het Belgisch wit-blauw vlees is een uniek product waar we fier op moeten zijn. Een Europese erkenning zou ervoor zorgen dat de landbouwer dit product ten volle kan gaan promoten zowel in binnen- als buitenland." In Nederland zijn Belgische wit-blauwen omstreden onder dierwelzijnsvechters omdat de dieren zo zwaar bevleesd zijn dat ze niet altijd via natuurlijke weg kunnen afkalven.
klasse A voor een texelse ram, mag ik raden waar dat voor staat? overmatige bespiering, geen nek meer om de kop te bewegen (meer varken dan schaap), nauwelijks in staat om na val op te staan, geen ruimte in de ooi-nakomelingen om zonder hulp te bevallen, grote problemen bij hitte. vroeger waren de gebroeders Kikkert hiervoor verantwoordelijk, inmiddels is het Hokkeling zie ik. waar is mijn duinschaap gebleven??