Mars, Nestlé en Cadbury overwegen hun chocoladerepen 20% kleiner te maken. De chocoladefabrikanten geven gehoor aan de kinderobesitasaanpak van de Britse overheid. Die wil dat kinderen minder suiker binnen krijgen. Fabrikanten van frisdranken, yoghurt en ontbijtgranen willen omschakelen op kunstmatige zoetstoffen. Voor chocolade is dat geen optie. Het gebruik van kunstmatige zoetstoffen is er niet lekker in. Daarom kiezen de fabrikanten op korte termijn voor kleinere repen. Op langere termijn is herformulering van recepturen, het vervangen van ingrediënten of toepassen van nieuwe technologieën denkbaar. Of de repen dan weer groter worden, valt te betwijfelen.
Bron: Metro UK - Chocolate bars 'to shrink by 20%' in bid to tackle child obesity
kleinere repen plaatst de fabrikant misschien buiten verdenking van slecht voor gezondheid, obestitas e.d. Suikerpercentage in repen varieert tussen 15 en 60%. Minder suiker in de reep en meer cacao, gezonde vetten in de chocolade is een veel betere optie voor gezondheid.
Maar ja....... suiker is zoveel goedkoper.
Dat kleinere repen de fabrikant misschien buiten verdenking van slecht voor gezondheid plaatsen ben ik niet met je eens, want dan zouden die fabrikanten toch helemaal niets doen?
Het is dan iets voor de korte termijn, want andere aanpassingen kosten meer tijd.
Hierdoor laten ze mijns inziens juist zien dat ze zich aangesproken voelen.