Als nu ook Minister Verburg het nog voor elkaar krijgt om de jacht op de wilde zwijnen weer toe te staan ligt er een mooie toekomst in het verschiet.
De horeca krijgt er een gespecialiseerde opleiding bij. Speciaal voor het bereiden van wild is de Nationale Wildacademie opgericht. Eind deze maand wordt de opleiding gepresenteerd aan het publiek.
De Nationale Wildacademie is een initiatief van de Koninklijk Nederlandse Jagersvereniging (KNJV), de Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren en De Echoput, het Gelderse restaurant van smaakprofessor Peter Klosse.
‘De wildacademie gaat cursussen organiseren over de bereiding van wild. De reden daarvoor is dat de bereiding van wil nauwelijks nog in de reguliere koksopleiding aandacht krijgt. Wildspecialist en Meesterkok Theus de Kok is de projectleider’, laat Peter Klosse weten.
Het ROC Aventus in Apeldoorn gaat in eerste instantie de cursussen verzorgen. De nieuwe Wildacademie wordt op 29 oktober gepresenteerd. Dat gebeurt tijdens het jaarlijkse nationale wilddiner.
bron: missethoreca
De horeca krijgt er een gespecialiseerde opleiding bij. Speciaal voor het bereiden van wild is de Nationale Wildacademie opgericht. Eind deze maand wordt de opleiding gepresenteerd aan het publiek.
De Nationale Wildacademie is een initiatief van de Koninklijk Nederlandse Jagersvereniging (KNJV), de Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren en De Echoput, het Gelderse restaurant van smaakprofessor Peter Klosse.
‘De wildacademie gaat cursussen organiseren over de bereiding van wild. De reden daarvoor is dat de bereiding van wil nauwelijks nog in de reguliere koksopleiding aandacht krijgt. Wildspecialist en Meesterkok Theus de Kok is de projectleider’, laat Peter Klosse weten.
Het ROC Aventus in Apeldoorn gaat in eerste instantie de cursussen verzorgen. De nieuwe Wildacademie wordt op 29 oktober gepresenteerd. Dat gebeurt tijdens het jaarlijkse nationale wilddiner.
bron: missethoreca
Remy, en Nick, de handel zal hier voorlopig niet zoveel aan doen. Wel is het natuurlijk mogelijk om als horecabedrijf het onderscheid te maken op de kaart door de melding van gekweekt wild of wild wild. Dan kun je meteen mooi de prijsverschillen verklaren. Daarbij denk ik aan de patrijzen etc.
Dat nog nooit een horecaondernemers is opgestaan om het zo te voeren geeft aan dat ook onze bedrijfstak vastzit in een patroon wat te veilig voelt om wat anders te proberen.