Hier kunt u het nalezen.
Oh,ik was nog vergeten, het allerbelangrijkste;Schoondochter.Zware taak,maar maak het licht[lihgt in dit geval,ha,ha.]
Oh,ik was nog vergeten, het allerbelangrijkste;Schoondochter.Zware taak,maar maak het licht[lihgt in dit geval,ha,ha.]
Marieke,wat dat medische aangaat?????Zolang de medici,hartspecialisten incluis, massaal bij de Aldi,Albert Heyn,kant en klaarmaaltijden,afhaalchinees,pizzeria om maar eens wat te noemen etc.kopen,volg je gewoon je eigen hart.In ieder geval koken,kopen met ingredienten die niet tegen je gevoel ingaan.Ik wens je het van harte toe.
Groet van een vrouw,moeder,schoonmoeder en oma.
Ha andere Marieke.Dan gaat ze toch zelf voor haar zoonlief koken,als ze vindt dat jij het niet goedgenoeg doet.Of beter gezegd:wat vinden jullie tweeen erzelf van.Dat zou ik maar als basis nemen.Laat je niet intimideren.Kan je man zich losmaken van zijn moeder?
Ik ben het met je eens,al die voeibare troep,light.Ik loop er ook niet mee weg.Maar wanneer mijn kinderen er hun keuze op zouden laten vallen? Hun leven.
Daar moet je van afblijven.En kinderen netzo goed van hun ouders ideeen over eten.
Zo kijk ik ertegen aan.
Kunt u mij voor eens en voor altijd een medisch argument geven om al die vieze (vooral vies ruikende) vloeibare bak,- en braadmargarines met recht te kunnen afwijzen. Mijn schoonmoeder zweert bij deze margarines (ook koopt ze echt alleen maar drankjes waar light op staat, maar dat terzijde) Ze heeft het over de hart, en vaatziekten en natuurlijk ook het overgewicht en de schade die ik haar zoon toebreng door vrijwel uitsluitend echt boter te gebruiken. Ik maak mijn keuze op basis van smaak, maar ben niet ongevoelig voor haar claims. Ziehier mijn dilemma.
Zoals je zegt: daden.
Steven, zullen we ons nou maar bij feiten houden in plaats van algemene vijandbeelden? Net als mensen, hebben ook bedrijven het volste recht om op hun daden beoordeeld te worden.
Dick, de streken die dit soort conglomeraten ons allemaal aansmeert zitten dan weer verpakt in Botergoud, dan weer in kaas etc... zoals hier al meermaals is aangegeven. Er zijn veel vossen in het spel en de truken zijn anders, maar leiden tot hetzelfde. We worden allemaal in de maling genomen. Ik veronderstel dat jij weet dat Campina nergens iets met kaas te maken heeft. Het zou aardig zijn van Campina hun eigen assortiment en bedrijfspolitiek in deze hier te komen expliceren.
Maar waar het zelden om gaat: ooit kenden de boeren enkel de taal van de straat. Dat is aan het veranderen. Ik kan je toevertrouwen dat 'bepaald kapitaal' HEEL erg onrustig aan het worden is, nu de troepen niet meer met mest willen smijten, maar hun eigen belangen gaan dienen. Met veel bijval uit allerhande hoeken.
Steven, iets meer nuance graag: sinds wanneer maakt Campina nepkaas?
"Hoort u dat, heren boeren, wat ze met uw centen over uw rug doen?"
De Bergian Dairy Board deelt uw analyse en staat binnenkort met haar eigen assortiment in de Belgische grootwarenhuizen. Onder het motto: haal de winst waar die zit: bij wat de consument betaalt. Want dàt is wat die boeven van Campina en andere nepkaasfabrikanten of nepdrankjesfabrikanten de melkveehouders onthouden.
Na de financiële meltdown in de VS, volgt onherroepelijk ook die van de agro-industrie. En alvast in Vlaanderen zijn boeren zich daar zeer bewust van en bereiden zich er op voor de markt te verlossen van nepproducten en valse boerenbelangengroepen. Want dat leest u niet in de krant.
Beiden maken in massa. Daarna houdt iedere vergelijking op.
Okay, nu begrijp ik wat je bedoelt Dick. McDo en President zijn bij wijze van spreken, op iedere straathoek te krijgen, massaproducten dus. Ik neem aan dat President geen nepkaas maakt, daarentegen stopt McDo wel nepkaas tussen hun hamburgers. Is er toch nog verschil.
Ow, dus als iets negatief is, is alles dat. Lijkt mij niet, hoe rattig Campina hier ook is. Vreselijk gemeen rattig zelfs.
Ulrik en Mark, mijn azijn, dat was dat schattige kleine Parijse hotelletje van Mark, waar hij die hele grote, maar uitstekende Franse President proefde (waar: ook een prima boter - kzei het hierboven al).
En die McDo? Die is groot en zie je ook overal. Net als die President als je Fr. kent. Alleen de romantiek wil dat je hem slechts als Frans ziet ;-)
In een discussie waar Campina in een negatief daglicht wordt gesteld, deel je mee dat President de Franse Campina is. Tja, daar kan ik dan maar een kant mee uit.
Wellicht probeerde je aan te geven dat er aan President weinig "ambachtelijks" is, maar dat was me al lang duidelijk, nog voor je die opmerking maakte. Dat is na een paar maal Frankrijk geen verrassing meer. Komt bij, dat dat niets punt van discussie was.
Waar ik dan weer wel op reageer, is dat mij een naiviteit wordt toegekend, die m.i. onterecht is, en dan ik daarnaast blijkbaar te teer van ziel ben, om een weerwoord te ontvangen. Beetje voorbarige (en onterechte!) conclusie.
Ach, wellicht moet ik sommige dingen dan toch met wat meer zout nemen....
Maar goed, laten we het erop houden, dat vloeibaar bakvet boter noemen niet netjes is, en dat "lekker" niet noodzakelijk kleinschalig hoeft te zijn.
Overigens ontgaat mij de referentie naar McD ook een beetje...
Dick, wat heeft McDonalds met Franse boter te maken?
Ik val op deze site van de ene in de andere verbazing. Heb de sponsorstunt ook nog niet verwerkt.
Ik bedoelde niks negatiefs met de Franse Campina. Netzomin als ik met M. Vernieres het naieve culipositieve bedoelde dat jij ervan maakte. Integendeel juist, ik maakte duidelijk dat het een gevoel tussen de oren is.
Ga je smaak achterna. Volstrekt eens: een vers broodje met roomboter is niet te versmaden, want de meeste roomboter is uitstekend. Dat je zelfs in een groot logement in Parijs geen Campina Botergoud zult vinden lijkt me evident. Ik heb trouwens een bloedhekel aan McDonald's op m'n vroegere favoriete plek aan het Canal de la Robine in Narbonne (tjezus, wat is dat al lang geleden). Misschien word ik oud en grumpy ;-)
Beetje vreemde reactie... Alsof ik niet in staat zou zijn andermans mening te accepteren. Alsof ik zo hard riep dat ómdat het frans was, ís het lekkerder. Ik heb alleen gezegd (in ik citeer mezelf dan maar even...):
Je weet net zo goed als ik dat “iets lekker” vinden meer is, dan sec het brood of de boter. De geur, het moment, de plek, spelen daar net zo’n grote rol in. Datzelfde broodje, met diezelfde boter, smaakt op het centraal station van Lutjebroek anders dan aan de voet van de Sacre Coeur. En ja, in mijn geheugen zal dat broodje vast ook nog wel wat lekkerder zijn geworden.
Ah, Onno, dank, want als francofiel wou ik het Mark niet zo zeggen: wat uit Frankrijk komt, is niet noodzakelijk lekkerder.
Als jij het als halve Italiaan doet, durf ik wel uit de kast te komen als Hollandpromotor ;-)
Een jaar of drie geleden proefde ik mee tijdens een blinde proeverij van boter, georganiseerd door het blad Horeca Journal. Helaas, ondanks zeuren kreeg ik geen inzage in de later uitgewerkte resultaten. Wel weet ik dat Campina Botergoud hoog scoorde, en de biologische Nederlandse boters laag. Hoe de Franse Isigny scoorde weet ik niet meer.
In mijn enthousiasme heb ik de aanwezige Campinaman toen gevraagd eindelijk eens met geklaarde boter te komen voor de huishoudmarkt; voor professionals is die er allang. Ze hoeven het spul alleen wat kleiner te verpakken.
Misschien heb ik de man aan het denken gezet. Misschien niet, misschien is hij al drie keer vervangen door andere marketinglui; het verloop is vast hoog. Feit is dat ze nu met dit wanproduct komen. Treurigheid ten top.
Dat Franse boter beter zou smaken dan Nederlandse, fabriek of niet, zit tussen de oren. Ongepasteuriseerde boter bestaat inderdaad nog in Frankrijk, maar zie je daar ook zelden. De smaak van boter wordt voor een groot deel bepaald door de verzuring die de maker toelaat. Vroeger verzuurde de room voordat er boter werd gemaakt, tegenwoordig verzuurt men de boter zelf na de centrifugatie (wat vroeger het karnen was). De mate waarin dat gebeurt, en de bacteriën die dat mogen doen (ze gebruiken vast gekweekte stammen, ik weet het niet zeker) bepalen de smaak en de geur. En het zijn zaken die in de fabriek vast heel goed gedaan kunnen worden. Een klein ambachtelijk bedrijf of zelfs een boer heeft nauwelijks voordeel, tenzij hij ervoor kiest om niet te pasteurizeren, iets wat in Nederland - dacht ik - nooit gebeurt. Helaas.
Wouter, ik heb nog nooit per ongeluk een tijdschrift in mijn tank gegooid. Jij wel?
Maar nepboter waar boter op staat, zit zomaar in de pan.
Is het ook slinks als een benzinestation tijdschriften verkoopt? Ga je dan roepen dat het eigenlijk een "benzine EN tijdschriftenstation" moet heten? Of als een pepermolenfabrikant opeens auto's gaat verkopen? "Botergoud vloeibaar" is alleen nep voorzover ze suggereren dat het echt de smaak van boter heeft.
Robin slaat de spijker op z'n kop: "Ik vind wel dat ze het heel slinks hebben aangepakt hoor."
Een 'line-extension', zoals het in marketingjargon heet, van een boterlijn plotseling van plantenolie maken is je reinste bedrog. Of Botergoud bewust is gemaakt om nu Klatergoud introduceren lijkt me uiterst onwaarschijnlijk. Maar dat hier Botergoud wordt misbruikt om een IKB-botertje te maken lijkt zonneklaar.
Het is bovendien je reinste bedrog van de achterban, die geen fluit te zeggen heeft nu Ik Kies Bewust hun product de facto in de ban doet. Want denk eens na: plantenolie kost nog veel minder dan melk.
Hoort u dat, heren boeren, wat ze met uw centen over uw rug doen? Beesten mogen niet meer. Koeien al helemaal niet want die behalve CO2 laten ze ook nog eens scheten. Binnenkort dus te verwachten van Campina en Friesland, uw hoeders in voor- en tegenspoed, Sojamelk! Met IKB- en duurzaamheidssticker natuurlijk.
Ik zag in dat koelvak ook nog light roomboter, dat onnodige product zou mede als een wegbereider gezien kunnen worden voor dat nieuwe goedje.
Ja inderdaad, dat is een slinkse manier om een ultiem wanproduct op de markt te zetten. Was net bij Appie en zag die andere botergoudjes in het koelvak staan.
Ik vind wel dat ze het heel slinks hebben aangepakt hoor.
Eerst een boter op de markt brengen onder de naam botergoud.
En dan nu een margarine. Ik denk als ze die stap hadden overgeslagen dat het ze niet gelukt zou zijn.
Maar WvdL, al smaakt het naar de hemel, daar gaat dit niet om. Botermakers waren des duivels als margarines en margarine-achtige producten 'boter' werden genoemd. Nu gooit opeens de cooperatie van melkveehouders plantenolie (vol omega-6) bij een beetje melk. Dat is je reinste zelfverachting en zelfverkrachting.
Wat moeten de boeren nou?
Wouter, zou jij het spul willen proeven voor ons? Iemand moet het toch doen.
OK, hoort in de rubriek nep. Al staat er de "smaak van echte roomboter" en niet "de echte smaak van roomboter".
Het kan wel goor spul zijn, toch moet er een foodlog lezer of redacteur opstaan om het spul te proeven. En zou die miezerige 8 procent boterolie een soort botergevoel in de mond geven?
Ed@
merci, want ik was niet van plan het te kopen om er achter te komen wat er in zat.
meer gegevens over die 8% boterolie vind ge hier.
ik word een beetje somber van dit soort oplichterij.
pieker hoe ik zoiets met mijn euro's kan doen in de winkel. onder de mom van "Maar in mijn euro's zit toch 8% echte euro, hoor !".
Op de voorkant van de betreffende flacon: Campina Botergoud - Koken, bakken & Braden - 75% minder verzadigd vet - Met de lekkere smaak van echte roomboter.
Op de achterkant: Campina Botergoud geeft de allerlekkerste smaak van echte roomboter aan al uw gerechten. Spat niet. Beva6t 75% minder vaerzadig vet dan gewone roomboter. Is van nature vloeibaar.
Ingrediënten: Raapzaadolie(72%), water, boterolie(8%), emulgator: mono- en diglycereden (veresterd net citroenzuur), zout (1,5%), weipoeder (lactose), zuurregelaar, aroma, kleurstof: beta-caroteen, vitamines (A en D3).
Ed
Nee, Mark, ik beweer helemaal niet dat we spullen van een bedrijf met meer dan 10 werknemers niet lekker mogen vinden. Integendeel zelfs. Ik ben voor meer grootschalig gemaakte kwaliteit.
Als je goed leest wat hier boven staat, dan zie je dat ik kennelijk vind dat er erg veel goede grootschalig gemaakte boter is.
Dick:
Heb jij dan blind vastgesteld dat je het echt lekkerder vindt of denk je het maar omdat het uit een Franse fabriek komt?
wouter klootwijk@
ik begrijp uw nieuwsgierigheid. heb ik ook, maar daarvan zegt Campina juist "Het echte recept is natuurlijk geheim, maar het komt in de buurt van de klassieke manier van boter maken. Zoals boerinnen dat vroeger zelf deden".
en juist dat maakt me curieus.
Heb jij dan blind vastgesteld dat je het echt lekkerder vindt of denk je het maar omdat het uit een Franse fabriek komt?
Overigens is zelfs President Camembert -mits geouderd - heel OK, maar geen vergelijk met rauwmelkse. Die haal je nou weer wel uit duizenden.
De Brie daarentegen is volstrekt 'quelconque', maar die moet dan ook wel rauwmelks en geouderd. Liefst wat zouter, ja! Maarre, je koopt dus demi-sel. Vind je niet gewoon het zout lekkerder?
Mark, President, dat is de Franse Campina!!
Misschien is het inbeelding, maar bij Franse en Belgische boter proef ik meer, een vollere smaak, echte boter.
Boter is wel verdomd lastig te vervoeren, heb ik gemerkt. Ooit een pakje boter uit Cannes meegenomen, toen ik thuis kwam was het een smeltende massa geworden.
Haha, nee dat doe ik alleen met 'buitenlandse' wijn en soms met oude boerenkaas, voor Franse vrienden.
Ik vind zelfs de koelkastsmeerbare boter van AH - nee hoor, echtnie, geen sponsor - heel behoorlijk. In Frankrijk is onze huis-tuin-en-keuken boter die van Paturages de France, het nationalistische streekhuismerk van de Intermarche. Niks mis mee. Ik vind die van M. Vernieres lekkerder. Maar blind haal ik hem er maar heel moeilijk uit. Dus ik weet niet wat dat precies betekent.
Weet je wat super is: Creme fraiche van Label Rouge. Die is blind uit duizenden te halen.
Dick, ben je het niet me eens dat de Franse boter, President of niet, beter smaakt dan Campina.
Anders kan je net zo goed Campina boter meenemen naar Frankrijk.
Heb je dat weleens vastgesteld in een blinde boterproeverij dan? Ik heb er in ieder geval de grootste moeite mee om daar de meest ambachtelijke uit halen.
In Frankrijk koop ik een boter uit de Vendee (die eerst een reisje maakt om dan ergens in de Languedoc weer op te duiken bij M. Vernieres bij wie ik hem koop). We gebruiken daar drie a vier soorten boter, w.o. President. Al zeg ik het zelf, ik kan aardig proeven, maar blind op een rij kan ik ze niet benoemen als ik ze niet van te voren weer even geproefd heb. Die van M. Vernies vind ik zo mooi omdat hij ze snijdt met zo'n mooi gekarteld botermes en de grote plak dan verpakt in kaaspapier.
President smaakt wel beter dan onze Campina, dat wel.
Mark, President, dat is de Franse Campina!!
Hier is dan ook geen botercultuur. Goeie boter is echt heel moeilijk te vinden, al helemaal niet in de supermarkt. Ga eens naar een Belgische super, ardense, ierse, normandische en nog talloze andere boters. Het kan dus wel!
Een van de lekkerste eenvoudige dingen die ik ooit heb gehad, was tijdens een ontbijt in een klein hotelletje in Parijs: een vers gebakken, wit pistoletje, met President roomboter. Niet een dun, verantwoord likje. Maar roomboter als puur beleg. Genieten. Met hoofdletter G!
Wat mij nog het meest hieraan bevreemdt, is dat ze Botergoud en Botergoud Vloeibaar hebben, waarbij de een wél roomboter is, en de ander formeel niet eens boter mag heten.
Echt, als je als hedendaags consument geen ogen op stokjes hebt, en een vergrootglas bij de hand, wordt je beduveld waar je bijstaat!
Je vergeet dat er genoeg mensen zijn die de smaak van margarine prefereren boven die van boter. Het kan echt.
ge moet ook echt een hollander zijn om u met ‘goede/echte’ boter te laten beduvelen.
die protestantse gierigheid die halvarine, becel en margarine laat jubelen als heel wat gezonder dan 'boter'..
maar wel die troep 'boter' of 'goudboter' laat noemen.
daar moet ge hollander voor zijn !
en er nog over zeveren en delibreren ook !
koop toch gewoon echte boter, en zevert niet !
@Jacobus,
Op het plaatje is te zien dat de productnaam "Landboter" is. "Botergoud" is de merknaam van een groep producten. Waarschijnlijk komen ze er daarom mee weg.
Maar als ik de Campina-site bekijk, heb ik toch ook wel twijfels. Teksten als "de smaak van echte boter" zijn wat dubieus. Maandag ligt het in de winkel en kunnen we kijken wat er precies aan de hand is. Er zullen ook wel commercials komen. Misschien kan onze sponsor het promo-materiaal opsturen?
En nu neem ik een lekkere Cracotte met C1000-huismerkyorkham
Excuses lezers van Foodlog, ik maakte een fout in mijn berichtje over de Rabobank. Het oude vrouwtje moest niet € 5,00 betalen, maar € 10,00...
Oké, het zal wel.
Of, cliché, de tijd zal het leren.
Welke zijn dan de insinuaties?
Het bericht is toch overduidelijk bedoeld geplaatst om die op te roepen?
Steven, ik heb problemen met de insinuaties, meer niet.
"Zo en nu ga ik een mooi stukje tikken over de Tucjes van sponsor LU..."Nou, ik was laatst bij de Rabobank. Ik kom daar nooit. Ik had echter via Marktplaats enige volledig overbodige artikelen verkocht. Dus contant geld op zak. Ik dat naar de Rabobank in Heerenveen brengen.
Pjotr: In de thread die hierover loopt, stel ik dat ik er geen probleem in zie. En ik zie ook niet het probleem niet in “Wij zijn niet te koop, maar hebben wel een prijs.” Jij wel?
Wat een wantrouwen. Is dat echt nodig?
"Ik geloof dat het sponsorbericht een ingewikkelde grap is."
Is het dan codetaal voor: "Wij zijn niet te koop, maar hebben wel een prijs?"
"Campina kan toch altijd iets komen zeggen op Foodlog?"
Ja, je hebt gelijk. Maar helaas heb ik in al die tijd dat ik hier meelees weinig reacties gezien van voedselfabrikanten.
Zal dat veranderen nu ze gaan sponsoren?
Pjotr, Campina kan toch altijd iets komen zeggen op Foodlog? Bijvoorbeeld zou de afdeling Klantenservice van Campina hier even kunnen vertellen wat precies en in welke hoeveelheden in het nieuwe vloeibare Botergoud zit. Daar hoeft Campina geen cent voor te betalen aan Foodlog.
Schuttelaar van Ik Kies Bewust, zou ons ook kunnen vertellen waarom de nieuwe nep van Campina een keurtje kreeg, het is bij mijn weten niet met eenzelfde product te vergelijken en dat staat wel in de reglementen van de Bewustclug.
Het wonderlijke van dit moderne medium is dat producenten rechtstreeks met ons in gesprek kunnen, maar dat niet doen. Behalve De Van Weezen gelukkig.
Ik geloof dat het sponsorbericht een ingewikkelde grap is. En anders beginnen we toch een nieuw krantje?
@Wouter Klootwijk.
Had je met dit verhaal niet beter kunnen wachten tot na 1 november, wanneer Campina hier actief komt meebloggen?
"Het gaat om de merknaam, niet om de productnaam..."De merknaam is "Campina" de productnaam "Botergoud". Het woord "boter" komt voor in de productnaam. Het product is geen boter. Naaierij van de bovenste plank...
Oh, plaatje gevonden. hier
Het is dus echt zo. Tssssssssssssss.
botergoud, zo nieuw is dat toch niet? bestaat toch al jaren?
mijn moeder (81 voor wie het wil weten) straft ons (haar kinderen) al jaren (met name in de stollentijd) met dit goedje. reden? zoo makkelijk smeerbaar direct uit de koelkast.
Beduvelen is toch een groot woord. Het gaat om de merknaam, niet om de productnaam. Het heet niet "vloeibare boter". Het gebeurt wel vaker dat een merknaam de lading niet meer dekt bij uitbreiding van het assortiment. Als hier op de verpakking duidelijk staat dat het om goeddeels plantaardige olie met botersmaak gaat, is er geen sprake van beduvelen. Maar er is die wetgeving. Raar.
Nog maar eens het voorbeeld van de Kleinste Soepfabriek. Als deze de productie ernstig uitbreidt, of als er een NOG kleinere soepfabriek wordt opgericht, klopt de naam niet meer letterlijk. Maar wie boeit dat?
Zo en nu ga ik een mooi stukje tikken over de Tucjes van sponsor LU. De Hot & Spicy-variant!
Marieke, een letterlijk citaat vanaf de website "www.botergoud.nl". Op z'n minst 60% te weinig vet en toch staat het woordje boter op de verpakking...
Als je elke dag de smaak van roomboter wilt, en je toch op je gewicht wilt letten, is Botergoud Elke Dag de perfecte oplossing. Deze boter bevat 70% minder vet dan roomboter. Toch proef je de volle smaak van roomboter. Het is zelfs 37% minder vet dan halvarine én bevat vitamine A, D en E. Botergoud Elke Dag is prima smeerbaar en zit in een handig botervlootje dat ook nog eens mooi staat op je ontbijttafel. Eet smakelijk!
Ik ging er eigenlijk ook vanuit dat als er boter op staat het ook gewoon boter is. En blijkbaar is dat ook het geval met dat pakje op de foto. Ik wil het dus eigenlijk eerst zien, zo'n fles spuitmargarine met de naam boter(goud) erop, dan geloven.
Een product mag slechts "boter" heten als aan de volgende voorwaarden wordt voldaan. De emulsie van het type water in olie met een melkvetgehalte van ten minste 80% en minder dan 90%. Let vooral op het woordje melkvet. Margarine mag GEEN boter heten. Als het vet van plantaardige afkomst is beduvelt Campina de boel volkomen.
Mag ik dit trouwens nu wel typen? Nu Campina Foodlog vanaf 1 november E 25.000,00 gaat betalen?
Ik dacht dat het woord "boter" zwaar beschermd was in Nederland. Dat woorden als "pindaboter" verboden waren etc. Dit itt vormen als gehaktbrood, kokosbrood, kokosmelk, pindakaas, hamkaas, die allemaal mogen en ingeburgerd zijn. Weet iemand hoe dat zit?
@Wouter, het is bizar hoe ons zaken wordt aangesmeerd. Ik heb nu al de grootste moeite om onze horecaleerlingen de verschillen uit te leggen. Die hebben het idee dat er echt verschil is tussen roomboter en boter. Nu komt deze shitzooi er weer bij!
Haha, Foodlog begint te lijken op de eertijds beroemde vrouwenbladrubriek Libelle Weet Raad:
'Dan gaat ze toch zelf voor haar zoonlief koken,als ze vindt dat jij het niet goedgenoeg doet.Of beter gezegd:wat vinden jullie tweeen erzelf van.Dat zou ik maar als basis nemen.Laat je niet intimideren.Kan je man zich losmaken van zijn moeder?', aldus Uulderma die een huwelijk probeert te redden of te slopen.
Goddomme, het gaat hier toch over dingen waar we samen wijzer van (en mee) worden? Weg met de ouwehoeren, zou ik met Lizet willen zeggen.