Een citaat uit het interview met Veerman: 'Een soort delicatessenhandel in de openlucht, een subcultuur van de culi's, de stadse elite', noemt hij de Noordermarkt. "Als boeren er zelf staan, dan doe je voor hen weliswaar iets goeds als je iets van ze koopt. Maar op deze hele markt staan misschien drie boeren".
En: "Bewust Nederland is veel te veel in de ban van dure, nostalgische feelgood in plaats van sociale en toekomstgerichte betrokkenheid."
Het Parool stelde Foodlog het interview in 2 pagina's ter beschikking: pagina 1 en pagina 2
Fotocredits: Het Parool, Jean-Pierre Jans
En: "Bewust Nederland is veel te veel in de ban van dure, nostalgische feelgood in plaats van sociale en toekomstgerichte betrokkenheid."
Het Parool stelde Foodlog het interview in 2 pagina's ter beschikking: pagina 1 en pagina 2
Fotocredits: Het Parool, Jean-Pierre Jans
De Nederlandse boer/teler heeft verreweg het meest geïnvesteerd, de bedrijven lopen technologisch en in intensiteit op de rest vooruit. Door gebrek aan grond en een handige haven. Maar dat betekent niet dat de rest van de wereld - die het gewoon met grond en vaak een lagere opbrengst doet - nostalgie is.
Dus al die producten op die gezellige markt zijn echt, door echte boeren geproduceerd. Je kunt de 'gap' met een mangoboer uit Afrika ook kleiner maken. Een boerenmarkt dus. Dat is overigens elke (super)markt. Laten we daar's bij stilstaan en ook blij van worden.