Nu het zonnetje weer wat vaker aan de hemel staat, wil ik effe onbeschaamd in jouw geldbeugel neuzen: ben jij een fooigever? En wat mag dat voor jou kosten?
Marieke,en in sterrenrestaurants koel en afstandelijk.
Niet helemaal met u eens.Afgelopen jaar in Groningen gegeten[ster].Wat een aardig en vriendelijkheid heb ik er ontmoet.Puur toevallig zaten er ook nog mensen,die we van vroeger kenden.Waren zoveel jaar getrouwd.Op het eind v.d.avond ging me daar toch een mooie taart naar toe,speciaal voor hen gemaakt door de kok.Ze mochten het meenemen naar huis natuurlijk.Ze stonden verbaasd.
3Weken geleden aten we in een dorpje verderop,geen ster,maar zeer goed te eten.Allervriendelijkst.De gastvrouw nam volop de tijd b.v.over de wijnen te praten.Haar man de kok,nodigde mij uit dat ik wel op een middag even langs mocht komen,om in hun bibliotheek te snuffelen.Woonde toch in de buurt.
Tussendoor in verschillende eetcafees-restaurants,ook een en al vriendelijkheid.
Misschien ligt het aan de stad Groningen?
Maar vooruit,ook in een sterrenrestaurant gegeten,meerdere malen,waarvan ik vind,dat er beter omgegaan kan worden met de gast[en].
Een fooi geven doe ik,wij,altijd,d.w.z.bij de rekening neerleggen.Dat zit er zo ingebakken.
ontwikkelingen uit de praktijk