De Brusselse start-up Kamoon stuurt zijn fietskoeriers al met maaltijden op pad voordat er zelfs maar een bestelling binnen is. In tegenstelling tot bezorgdiensten als Deliveroo of foodora laat Kamoon klanten niet bestellen uit het aanbod van restaurants in de buurt, maar kookt zelf gerechten die speciaal voor bezorgen geschikt zijn. Dankzij een algoritme dat kan voorspellen waar en wanneer wordt besteld en speciale verwarmde zakken waarin het eten anderhalf uur warm blijft zonder kwaliteitsverlies, staat er zo ongeveer op het moment van bestellen de koerier al voor de deur. Duurt het langer dan 20 minuten? Dan is het eten gratis.
Bron: Knack - Maaltijden bestellen die al onderweg zijn
De laatste zin zegt voldoende!
Dit verhoogd de voedselverspilling, het is gratis omdat het te laat is of ik neem toch maar iets van de koerier omdat ik honger heb, maar het merendeel beland (al dan niet) in een groenbak.
Voor de bedenker van het concept zal het een zorg zijn, die heeft zijn omzet binnen. Maar ik vraag me oprecht af of er rekening gehouden is met mijn voorgaande opmerking en de milieu-impact daarvan?