Nederland bepleit bij de EU non-castratie en controle op de berengeur aan de slachtlijn in geheel Europa.
Gekneusde of ontmande? O jee, denk je niet dat dat straks ook niet meer mag? Ik zou m'n mond maar houden!
En als je dit allemaal zegt: dan weet je ook dat er de nodige slagers zijn die alleen maar vrouwelijk rood vlees willen.
Mannen zijn disposables. Je hebt er niet veel van nodig. Het beste is er slechts een paar van te hebben en de rest zo snel mogelijk op te eten of anderszins te verwerken.
In Belgie eten ze wel veel dikbilstieren. Daar mag het vlees iets blanker zijn dan hier.
Hier houden we van een lekker rood stukje rundvlees. En dat heb je bij koeien wel omdat koeien anders gevoerd worden en ouder worden dan stieren. Koeien zetten ook makkelijker vet aan.
Kleur van het vlees heeft te maken met rantsoen , leeftijd en vetbedekking. Daarom ossen. Worden ouder omdat ze minder snel groeien en krijgen makkelijker een mooi vetje