Foodlog op straat : OK & GEZOND from Maria Kolossa on Vimeo.
In de Utrechtse Geertekerk spraken we met mensen die weten waar het echt over gaat. Dagelijks zitten ze tot over hun oren in de vraagstukken op het gebied van duurzaamheid, landbouw, economie en gezondheid. Wat ze zeiden, klinkt heel anders. Misschien is het wel niet helemaal te volgen. Drie vragen:
- wat zeggen ze?
- hoe ver af liggen ze van wat de man en vrouw in de straat vinden?
- als die afstand groot is: hoe moeten we daar mee omgaan?
Foodlog Talks - 06-05-2014 Utrecht from Maria Kolossa on Vimeo.
Fotocredits: Foodlog Media
@ Jarno: je maakt het al even bont als Wouter Kl. die ook alles gras noemt, banaan is geen grasachtige, maar vd familie Musaceae (wel allemaal monocotylen, dat wel), en dat het op bepaalde regenarme gebieden in de wereld (Sahel, Far West in de USA, pampa, puszta, Mongolie) de natuurlijke begroeiing is, is natuurlijk tegenwoordig weinig opportuun meer voor al die koeien overal ter wereld, want die worden vooral op (meest zwaar bemeste) kunstweiden (NwZeeland was vroeger puur bos), geiirigeerde alfalfa en op feedlots (met graan) groot gebracht. wat wel weer leuk is, in onze laatste oorlog ging onze zuivelproduktie op basis van gras nauwelijks achteruit, maar die van de eier- en kippenproduktie liep terug tot 10% van het oude peil, want concurreerde met mensenvoedsel, dus als het weer eens echt bar en boos gaat worden, gaan we aan dat gras (met klaver, anders te arm) nog veel plezier beleven.