Havermoutpap
Nu consumenten kritischer worden op voeding, hebben fabrikanten van ontbijtgranen andere manieren nodig om mensen te overtuigen hun product te kopen. Een voor de hand liggende mogelijkheid zijn de ‘warme’ ontbijtgranen. Verkoopcijfers van producten als havermout om pap van te maken vertonen een stijgende lijn. Gezondheidsbewuste consumenten kiezen liever voor granen die veel vezels en eiwitten bevatten en vinden die de moeite waard om klaar te maken.
‘Koude’ ontbijtgranen kunnen volgens The Atlantic alleen weer aan populariteit winnen als ze de beloofde gezondheidsclaims waar kunnen maken.
Fotocredits: 'Multi Grain Hoops', Christian Cable
Goh wat leuk.
Jaren geleden raadde ik naar eigen inzicht veel klanten al aan om te ontbijten met havermoutpap.
Wat meer terug naar de productie van 4 granen ipv alleen maar tarwe leek me gezond voor de landbouw, en gezond voor mensen.
Ik kreeg toen vooral reacties van mensen dat ze het zo vies vonden. Maar inmiddels zijn er toch veel mensen wel aan gewend.