Als je de nota’s van de gemeente bekijkt met als centraal thema ‘De buik van Amsterdam” dan mis je die 'grotere visie'. Het blijft een beetje steken in meer van hetzelfde. Beetje opknapwerk, woningen, restaurantje hier en daar en het is aan je projectontwikkelaar om het verder maar vorm te geven. Maar projectontwikkelaar maken meters en geen visie of vernieuwende ideeën. Dus ben ik bang dat we hier een kans gaan missen. Eerst een beetje meer visie graag.
Stad en land
We hebben ooit de stad in het land gebracht, het wordt tijd het land weer wat in de stad te brengen. Vanuit ‘Kijk of het klopt’ van De Kloppende Keuken, waarover in april vanuit datzelfde Amsterdam, is de gedachte burgers en consumenten meer te betrekken en te interesseren bij hun voeding. Wat het is, waar het vandaan komt, wat er bij komt kijken, hoe je er mee omgaat, om een paar gebieden te benoemen. Dus lijkt het mij een beter idee om niet de handel in voedsel centraal te stellen, maar de verhouding van mensen tot voeding. Juist nu kun je die oude centrale markthallen weer een plek te maken waar het allemaal gebeurt. Middenin de stad op nota bene 21 hectare!
Maar goed, het zal wel om geld draaien. Stenen leveren meer op dan leuke dingen voor de mensen.
Een ander plan
Er moeten binnen Foodlog mensen zijn met ideeën, invloed, ervaringen, achtergronden waarmee we een poging kunnen wagen om de gemeente te overtuigen het nu een anders te doen. Dat er een andere mogelijkheid is. Een interessantere en inspirerender. Met een idee dat over morgen in plaats van over gisteren gaat. Misschien is er op Foodlog wel een verdwaalde projectontwikkelaar die het ook eens anders wil aanpaken.
Laten we eens kijken of mijn ‘cri de coeur’ zin heeft.
@Jan Peter van Doorn. Niemand probeer ik van iets te overtuigen. Ik reageer slechts alleen op wat hier in deze draad wordt opgeworpen door deze en gene. We hoeven toch niet allemaal hoera te roepen. Er moet tegenwicht zijn in het leven anders gaan de dingen scheef groeien.