Volgens het Economisch Onderzoekscentrum van het ministerie van Landbouw is de Amerikaanse kaasconsumptie naar een nieuwe recordhoogte van 14,2 kilo per persoon per jaar gestegen. De consumtie lag daarmee 90 gram hoger dan in 2005. Van de 14,2 kilo kaas die Amerikanen jaarlijks eten bestaat meer dan 4,5 kilo uit mozzarella. Daarnaast zijn ook Franse en Zwitserse kazen populair. De consumptie van Amerikaanse kaassoorten vertoont al 35 jaar een dalende lijn. In 2005 was slechts 40,5% van de kaas die werd verkocht ook in de VS geproduceerd. De staten Winconsin en Californië vormen de belangrijkste gebieden voor kaasproductie. De grootste kaasexporteurs naar de Verenigde Staten zijn Italië en Frankrijk, gevolgd door Nieuw-Zeeland, Denemarken, Nederland, Zwitserland en Noorwegen.
bron:Berichten Buitenland
Zo blijkt uit diverse grote studies dat een ‘mediterrane’ voeding met een ruim gebruik van groente en fruit, volkorenproducten (voedingsvezel), vis en olijfolie (met minder verzadigd en meer onverzadigd vet), gecombineerd met matig alcoholgebruik, voldoende beweging en niet-roken een beschermend effect heeft op het risico van hart- en vaatziekten.
Dat zegt het Voedingscentrum, maar laat de grote hoeveelheden kaas uit het mediterrane/Griekse dieet weg. Grieken zijn volgens meer bronnen dan Wikipeddia de grootste kaaseters ter wereld. Grieken zijn ook nog dik, maar hebben traditioneel minder hartziektes. Waarom dan nog een ban op meer dan één plak kaas?
Anders gezegd; als wij net doen als de Grieken, is overgewicht dan weer toegestaan?