Steeds meer amateurkoks beginnen een huiskamerrestaurant waar onbekenden betaald komen eten. De koks zijn liefhebbers die de spanning prettig vinden of die willen bijverdienen. Gasten zijn doorgaans hoogopgeleiden van middelbare leeftijd met een hoog inkomen.
Cees en Wil Brinkhuizen en Hanneke Boven begonnen vier jaar geleden huiskamerrestaurant De Tafel van Twaalf. Eens in de zes weken ontvangen zij twaalf eters die zij niet kennen, met het doel de gasten versteld te laten staan van hun uitzonderlijke kookkunsten. De gasten betalen een `vrijwillige bijdrage` van 35 euro voor het diner en de wijn. Koninklijke Horeca Nederland is niet blij met het groeiende aantal huiskamerrestaurants. Omdat echte restaurants aan allerlei regels moeten voldoen, is de concurrentie van huiskamerrestaurants oneerlijk.
Bron: de Volkskrant - p. 31 ( de bijlage) met dank aan MKBnet
Beste Horeca, hou op te zeuren en ga je enórm onderscheiden. Dan komen de mensen vanzelf wel. Overigens. De laatste 4 keer dat ik in een restaurant at waren ze afgeladen vol, afgelopen zaterdag was er geeneens plaats meer en moesten we naar elders...