De redactie selecteert dagelijks een groot aantal berichten uit de (inter)nationale pers die de moeite waard zijn. Een bloemlezing daaruit presenteren we dagelijks in KORT. De lijst vult zich in de loop van de dag en avond. Jij als lezer kunt ook zelf het nieuws mee helpen maken. Hoe je dat doet, lees je hier.
Reageren kan natuurlijk ook. Je kunt refereren aan het artikel (met het eigen nummer) en de reactie van iemand anders (bijvoorbeeld #4).
Zelf aanleveren van nieuws? Dat gaat nog eventjes zo. Of probeer ons nieuwe formulier eens uit!
Fotocredits: 'Morning paper', Rick Rowland
Reageren kan natuurlijk ook. Je kunt refereren aan het artikel (met het eigen nummer) en de reactie van iemand anders (bijvoorbeeld #4).
Zelf aanleveren van nieuws? Dat gaat nog eventjes zo. Of probeer ons nieuwe formulier eens uit!
Fotocredits: 'Morning paper', Rick Rowland
FL07: In het AD aardige impressie van de Nederlandse culinaire sterrenwereld.
Zo komt Michelingids-directeur Michael Ellis aan het woord: "We zijn niet te soft in onze beoordelingen geweest, de Hollanders blijken in rap tempo volwassen geworden achter het fornuis. Ze maken inventieve gerechten met streek- en seizoensgebonden producten. Ze durven risico's te nemen en stappen daardoor uit de schaduw van hun buitenlandse collega's.''
Tien jaar geleden gold Nederland nog als 'de culinaire woestijn van Europa'. De reislust van de nieuwe generatie koks brengt daar nu snel verandering in.
De nieuwe sterrenkoks spreken van hard werken, inspiratie ('food porn') en vernieuwen. Enig minpuntje: het uitblijven van het derde 3-sterrenrestaurant. "Doodzonde. Ik hoopte op nog meer collega's met de hoogste waardering. Want dan staat Nederland wereldwijd op de kaart en kan het culinair toerisme echt goed op gang komen", verzucht Jan-Jacob Boerma.