Jan Peter, precies. Iedere marketeer weet dit. Warme kleuren tussen rood en bruin moet je hebben om eten lekker te laten zijn.
Actueel nieuws uit de (inter)nationale media.
Jan Peter, precies. Iedere marketeer weet dit. Warme kleuren tussen rood en bruin moet je hebben om eten lekker te laten zijn.
Merkwaardig dat Unilever en Friesland Campina daaraan meewerken. De uitkomsten kennen ze immers al 50 jaar. En wat doet in godsnaam de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijke Onderzoek (NWO) hierbij. Niks beters te doen?
Adriaan, dat blijft een lang gesprek en het is vermoedelijk zo dat light heeft aangezet tot het eten van meer suikers. Dat neemt niet weg dat het nadrukkelijk omarmen van vetrijke producten al evenmin verstandig is.
Het probleem is misschien wel dat we allemaal een beetje de weg kwijt zijn en misschien maar gewoon moeten eten wat we in de jaren '50 en '60 van de vorige eeuw nog aten. Niet te ingewikkeld over doen: niet teveel en heel gevarieerd.
En uiteraard: dit is psychologisch onderzoek om het voedingspatroon van mensen te sturen.
Blijkbaar denkt 'humane voeding-onderzoekster' Irene Thijssen nog dat 'lightproducten' gezonder zijn - of zie ik dat verkeerd?
"WUR / Irene Tijssen onderzocht in samenwerking met Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijke Onderzoek (NWO), Unilever en Friesland Campina hoe je gezondere producten aantrekkelijker kunt maken door de kleur van de verpakking aan te passen."
'Humane voeding-onderzoekster'?!? Volgens mij is Irene marketeer, ze kijkt hoe Unilever en Friesland Campina de consument nog beter voor de gek kunnen houden. Ja, weer een zéér waardevol onderzoek uit de hoge hoed van Wageningen Unilever Research... Bah.
Tja, marktwerking... Waarom die dure rotzooi van Carezzo (brood, sap, soep en zelfs koekjes...) en geen ECHT voedsel? Waarom niet iets met vitaminen en mineralen, evt aangevuld met supplementen? Marktwerking, geld?
Nee, stel je voor dat je écht gezonde voeding gaat propageren, waar blijf je dan als (diëtist van een) ziekenhuis? Dat kost omzet als ze er van opknappen, dát is niet de bedoeling...
Hoeveel levert dit het St. Antoniusziekenhuis op trouwens, die verstrekking van dat rommelvoer op zgn 'medische grondslag'? Vast en zeker méér dan de CocaCola automaten in de hal...
Wouter, dat is in de fabriek. Niet in bij McDonalds in de winkel. Het probleem zit 'm namelijk in de automatisering van niet standaard processen.
Wat een onvolledig bericht. Het verschil tussen eten koken en hamburgers bakken is enorm. Alle hamburgers in de fast food industrie worden allang door robots gebakken. Wel robots waarmee je na het werk kunt lachen. Of huilen.
"De Vlaamse meerderheid is rond met een voorstel van decreet rond onverdoofd slachten. Dat wordt nog voor het reces in het parlement behandeld om een verbod op 1 januari 2019 mogelijk te maken. Aan Waalse kant is het verbod op ritueel slachten van schapen uitgesteld tot na het offerfeest van dat jaar", schrijft De Morgen.
Onderdeel van het decreet is elektrische verdoving van schapen voor het slachten. Dit wordt vanaf 1 januari verplicht. "Beide riten (de joodse en de islamitische) vereisen dat het dier ongeschonden en gezond is op het moment van het slachten en dat het sterft ten gevolge van het bloedverlies. Elektronarcose komt hieraan tegemoet", stelt het decreet vast. "Voor kleine herkauwers staat de techniek volledig op punt en wordt deze reeds in verschillende landen op commerciële schaal toegepast", vervolgt de krant.
Voor runderen is de techniek van omkeerbare bedwelming nog niet voldoende uitgewerkt.