Dat vind ik ook Dick, daarom kan ik het woord 'helaas' niet plaatsen.
Het actuele nieuws uit de (inter)nationale media.
Dat vind ik ook Dick, daarom kan ik het woord 'helaas' niet plaatsen.
Omdat je goed moet kunnen onderbouwen wat je zegt, Agnes. Anders wordt het zo'n geschreeuw.
Dick, "Helaas kun je daar in het openbaar niets over zeggen omdat het allemaal hear say is. "
Hoezo is dat helaas?
#10.4 Sytske, ‘De meeste mensen (wij ook) doen het beschuit inclusief verpakking in de beschuitbus.’
Hoe weet je dat de meeste mensen dit doen? Heb je daar cijfers van?
Die inkeping is voor de meesten nutteloos denk ik. Net iets te klein en zulke dikke vingers heb ik niet eens. Als je het rode noodkoord rondom wegtrekt (onding lukt veelal niet) snij je de plastic buis om de rol verticaal door en dan schuif je de beschuiten in 1x de bus in. Ik heb een Verkade bus uit de jaren twintig. Die is ruim genoeg, de beschuiten waren toen groter.
Sytske 10.4, dacht ik ook toen ik onlangs voor het eerst een rol met inkeping in huis haalde. De hedendaagse verpakking is echter van kunststof en zit zo strak, samen met het ribbeltjes papier, om de beschuit, dat je de beschuit er vaak niet heel uitgepeuterd krijgt. Als je kleine kinderen hebt, lukt het nog wel want de inkeping is kleiner dan een volwassen mannenpink. Bovendien trekt het rode lintje de rol nog steeds niet van boven naar beneden open zodat alleen de eerste twee beschuiten binnen bereik komen.
Overigens werden de beschuitbussen vroeger met een L-vormige hengel geleverd om de stapel beschuiten eenvoudig wat omhoog te halen.
Okee, incl verpakking, dan kan ik het nog wel begrijpen, hoewel ik daar nog nooit aan gedacht heb, ik deed het altijd zonder verpakking, at heel weinig beschuit en het bleef minstens een maand vers in de bus, verpakking zou voor de meeste soorten beschuit dus niet nodig zijn als je bedenkt hoe vaak andere mensen het wel eten? Maar goed, overal zit een logica achter bij de producenten, ik zou het zelf zonde van mijn geld vinden als ik steeds een stukje mis, LOL!! Hoewel, zonde geld, als je die goedkoopste soorten van oa de Aldi koopt kun je best weer wel een stukje missen, kost toch haast niks dan.
Astrid,
De meeste mensen (wij ook) doen het beschuit inclusief verpakking in de beschuitbus.
Het gaat er dan om dan het beschuit gemakkelijker uit de verpakking te halen is.
Aha, dan is het toch veel handiger om gewoon een grotere bus te nemen? Maar ook zonder inkeping kun je makkelijk een beschuitje uit de bus halen als die wat klein is dat je hand er niet in past, je kan de bus immers kantelen zodat ze naar de opening schuiven? Zo'n bus hoort volgens mij niet te breed te zijn, des te minder zuurstof komt eromheen zodat ze langer goed blijven, hoewel de fabrikant ook daar wel wat op heeft, want er zit zoveel conserveermiddel in dat ze maandenlang bros blijven in de bus.........
Astrid, dan kun je het beschuit makkelijker uit de beschuitbus halen. Zonder inkeping is het soms wat gepruts als de bus maar minimaal groter is dan het beschuit..
Mijn mond viel open van verbazing toen ik in een een interview met mijnheer Kees Romijn (LTO) de volgende zinsnede las: "Maar ik vind het onze plicht om vooruit te kijken en af en toe de knuppel in het hoenderhok te gooien."
Gelukkig stonden er ook nog dingen in waar IK om kon lachen. Maar als LTO lid zou ik toch bij zoveel ge-etaleerde lichtzinnigheid mijn wenkbrauwen fronsen. Zou Romijn het echt allemaal zo gezegd hebben? Echt??
Dick, om het je dan zo te vertellen (Marc kan en moet dat ook niet doen): ook in de vleeswereld doen sommigen het financieel beter dan anderen zodat ze tijdig kunnen vernieuwen. Anderen niet en daar kunnen problemen door ontstaan.
Wie zijn oor in de vleeswereld te luisteren legt, hoort nog wel eens wat. Ik ben niet verbaasd over dit bericht omdat er altijd wat te vinden is in een verouderde slachterij. Evenmin was ik verbaasd over Hilckmann die niet naar China mocht (ze hebben daarginds uitstekende auditors) en daarna voor andere stappen koos en vervolgens van malversatie werd beschuldigd. Helaas kun je daar in het openbaar niets over zeggen omdat het allemaal hear say is. Dat wil niet zeggen dat het één grote beestenbende is.
Aan de algemene boodschap dat groot in beginsel - door de formalisering van processen - blind beter te vertrouwen is, doet dat niets af.
Voor mij persoonlijk geldt dat er kleine slachters zijn die ik blind vertrouw. Niet omdat ze klein zijn, maar omdat ik de mensen ken en hun vakmanschap om met grotere besmettingskansen om te gaan heb gezien.
Aan mijn ogen mankeert gelukkig vrij weinig, Dick.
Goed dat Marc ook voor transparantie pleit, maar het had toch ook kunnen zijn dat hij naar aanleiding van dit bericht zijn opinie over door hem geopperde grote verschillen qua professionaliteit en hygiëne tussen grote en kleine abbatoirs wat had willen nuanceren?
Dick B., lees Marc nou nog eens heel goed. Dan zie je misschien wat er staat.
Om het uit te spellen: Marc was altijd een groot voorstander van openheid en is dat nog steeds.
Je moet niet van hem willen verwachten dat hij zichzelf hier op de borst klopt omdat zijn vroegere werkgever op dat punt klaarblijkelijk weinig vordering heeft gemaakt.
En waar is die inkeping dan voor bedoeld? Niet dat ik beschuit eet, maar ik zou het een 'misdruk' vinden en minder beschuit voor mijn geld krijgen en het niet meer kopen, misvormde dingen als ik betaal voor rond?
Marc geeft hier voortdurend hoog op van de "professionaliteit" en vermeend betere hygiëne van grote abbatoirs. Zou ik hem dan #09.1 niet mogen confronteren met evidence van tegendelen, en de wijze waarop daarover (niet) gecommuniceerd wordt? Kom nou!
Dat als je Marc wilt verleiden tot de uitspraken die je van hem verlangt je sociaal iets anders zult moeten optreden.
Wat bedoel je nu precies, Dick?
Dick, gelukkig bood je je excuses al aan. Terecht. Marc is inmiddels al jaren niet meer bij Vion werkzaam. Er zijn grenzen aan de posities waarin je mensen kunt dwingen.
Dick dat schreef ik al. Eerlijk duurt het langst.
Marc, als dit voor jou geen loyaliteitszaak betekent, dan ben ik extra benieuwd naar jouw visie als communicatieprofessional!
Dick, je blaft tegen de verkeerde boom. Is geen loyaliteitszaak. En ja, open en eerlijk duurt altijd het langst. Zijn we het daar in ieder geval over eens met elkaar.
"Den Haag haalt alleen bij de boer".
Edwin, wist je dat de kalvermesterij bijna volledig op overheidssubsidie draait?
Den Haag haalt alleen bij de boer.
Kan niet begrijpen dat boeren dit nog pikken. De strengste regels van de EU met de daaraan hangende rekening en nul support. Zonder die belachelijke regels en wetten hadden de boeren niet 1 euro nodig van onze overheid en zouden ze kans hebben een buffer te creëren voor slechte tijden zoals nu waarin vooral de duurzaamste bedrijven het eerst sneuvelen.
Sorry, had ik je niet moeten vragen, Marc. Je onvoorwaardelijke loyaliteit siert je.
Dat weerhoudt me er niet van dit het zoveelste fraaie staaltje van ongeloofwaardige en
weinig vertrouwenwekkende non-communicatie te vinden. Open en eerlijk duurt het langst.
Weet je Belderbos, jij kunt geen vraag bedenken of je hebt zelf het antwoord al. Dus lees je #09.1 nog maar een keer. Of neem contact op met Vion.
Ik ben benieuwd naar de reactie van Marc vd Lee op deze berichten over dit grote en vanzelfsprekend "professionele" Duitse VION-abbatoir.
Uiteraard weer met het bekende mantra als zij de voedselveiligheid nooit in het geding geweest.
In welke communicatiecursus zouden ze dat toch telkens weer allemaal opgestoken hebben?
Geen woord over dit schandaal op de Vion-site.
Wél de bekende standaard MVO-lulverhalen over "Corporate Social Responsability"...
Leuke case voor jouw voedselcommunicatiecursus, Dick!
In andere media over het zelfde onderwerp kun je dit vinden:
'Toch is het waarschijnlijk niet zo'n goed idee om de 340 jaar oude kaas op een toastje te smeren en er een flesje wijn bij open te trekken. "Dat zou ik niet aanraden", zegt Einarsson. "Er zullen een hoop bacteriën inzitten."
1. Er zitten waarschijnlijk geen levende bacterien in. 2. Wat is er tegen een hoop bacterien?
Beste Dick Belderbos.
Dat zijn Europese toeslagen die de kalverhouders krijgen en geen haagse cadeautjes. En daar moeten heel veel inspanning voor geleverd worden om die te ontvangen. Vooral qua Voedselveiligheid en dierwelzijn. Die toeslagen zorgen er trouwens ook voor dat u kan eten voor een fractie van de prijs die het anders zou kosten.