De wetenschap moet zorgen dat het zoutpercentage verlaagt wordt?
Wetenschap, die gaan toch over onderzoek?
Hoe zal dat gaan:
Eerst een onderzoek over de verschillende stoffen die als zout aangemerkt kunnen worden
Dan een onderzoek hoe verschillende rassen, leeftijdsgroepen, leefstijlen en gender leiden tot andere zoutbehoeftes/ toleranties
Dan een onderzoek hoe zout uit verschillende levensmiddelen verschillend wordt opgenomen
En de wetenschap zal nog heel veel andere onderzoeken weten te bedenken en al die onderzoeken zullen eindigen met het bekende zinnetje: " er is meer onderzoek nodig"
Als we wat willen gaan doen en dingen veranderen zijn daar 2 wegen voor: afspraken tussen stake holders of de wet. Maar niet eerst de wetenschap aan het werk zetten; ik vrees dat mijn kleinkinderen daar nog niet veel aan zullen hebben.
Hoe denkt Okanagan Specialty Fruits, de producent van de Arctic Apple, de Amerikaanse consument te overtuigen? Door een uitgekiende communicatie. "Zo wordt er op de verpakking van de Arctic appelpartjes geen melding gedaan over genetische modificatie, maar via een QR-code op de verpakking en via een website is wel alle informatie te vinden. Zo is te lezen dat het enzym dat verkleuring veroorzaakt, wordt uitgeschakeld door de techniek van ‘gene silencing’.", schrijft Vilt.
Ook The Salt legt rustig en feitelijk uit wat de 'GMO-appel' is.
Biotechnologiebedrijven en veredelaars zullen de test met argusogen volgen, "want als het een succes wordt, opent dat deuren voor vele andere nieuwe producten", aldus Vilt.