De laatste groentenboeren worden dus fijngedrukt door de supermarkten.
Waarom zijn er geen groenten- en andere versboeren die ons beter bedienen dan de supers?
Lees ook agf.nl waar groentenboer Meuldijk vertelt over de toekomst van de groententraiteur.
Fotocredits: mhaller
Peter, ik denk dat het uiteindelijk die kant op gaat. Nutrogenomics is de wetenschap die voor ons individueel kan aanduiden wat goed en extra goed is. Ik verwacht dat dit begint met veel voorkomende intoleranties zoals die voor lactose.
Maar laten we tot die tijd mensen leren genieten van plantaardig, want in 2050 kunnen we waarschijnlijk al die stofjes synthetiseren en in de juiste cocktail toefienen? Ik denk niet dat je je genoom en medische dossier ter beschikking hoeft te stellen (ik wil dat niet), maar wel een persoonlijke leidraad krijgt over wat voor jou specifiek, goed, eetbaar of af te raden is als je vitaal en lang wilt leven.
Maar is het nou erg dat die groentenboer het moeilijk heeft?