Wij weten vanuit de orthomoleculaire geneeskunde dat de primaire oorzaak van kanker een tekort aan zuurstof is in de cellen. Dit is destijds in de vijftiger jaren door Dr. Otto Warburg ontdekt.
Wanneer iemand een excessieve hoeveelheid alcohol drinkt, dan gaat hij langzamer ademhalen, zodat de hersenen te weinig zuurstof krijgen...... Ook andere delen van het lichaam krijgen op deze manier te weinig zuurstof. Wanneer een cel 35% minder zuurstof krijgt schakelt deze na verloop van tijd om van zuurstofverbranding in suikerverbranding (lees: glycolyse). Door dit proces ontstaan kankerachtige cellen die niet meer te herstellen zijn.
Alcohol is dus geen primaire oorzaak van kanker, maar wel een goede secundaire oorzaak. Wij weten echter ook dat bijvoorbeeld rode wijn tegen kanker beschermt vanwege de resveratrol in de wijn. Maar ook hier geldt...... met mate drinken.
"Een jaarlijks terugkerende horrorstory", zo noemt de AD haringtest de combinatie van Hollandse nieuwe en de supermarkt.
De supermarkten waar het AD haringen kocht, komen niet voor in de top 100, meldt de LevensmiddelenKrant. Marqt Amsterdam scoort het minst slecht op plek 105, daarna op 112 Plus Lelystad, Lidl Deurne op 115, Albert Heijn op nummer 120 (Houten) en 125 (Maastricht), Aldi Arnhem op 129, Emté Den Bosch op 131, Boni Emmen op 139 en Jumbo sluit de hekken met Reeuwijk op 140 en Hoogezand op plek 141 (van de 144).
Een zo lang mogelijk houdbaarheid waar supers baat bij hebben, komt de haring volgens de test dus niet ten goede.