Tis bloemkool hier tis bloemkool deer.
Het actuele nieuws uit de (inter)nationale media.
Tis bloemkool hier tis bloemkool deer.
Het Voedingscentrum geeft een aantal tips over hoe je veilig met thuisbezorgmaaltijden om kunt gaan.
Omdat ouderen een lagere weerstand hebben en minder maagzuur aanmaken, worden er bij hen minder bacteriën gedood in de maag. De bacteriën komen dus in de darmen terecht, wat de kans op een voedselinfectie (buikkrampen, diarree, braken) verhoogt. Ouderen lopen dan het risico op uitdroging.
Met het oog op bovenstaand bericht is het daarom van belang dat ouderen zorgvuldig met hun thuisbezorgde maaltijden omgaan. Het Voedingscentrum adviseert: voorkom een voedselinfectie door de warme maaltijd meteen op te eten. Plaats diepvriesmaaltijden meteen in de vriezen. Warm maaltijden op volgens de instructies op het etiket. Een geopende maaltijd is nog maximaal 2 dagen houdbaar in de koelkast. Verhit tijdens het koken de ingrediënten door en door, om eventuele bacteriën te doden.
Tja, het is ook nog eens gratis he, moet je hier eens zien als er iets gratis uitgedeeld wordt, maakt niet uit wat het is, men vermoord elkaar er rustig voor, omdat het gratis is.
Het is toch ongelooflijk wat een teler moet doen om een product waar niks mis mee is te kunnen verkopen. Als je als consument 'last' hebt van zo'n vlekje snijd je het toch weg verdorie, waarom nou zo moeilijk doen? Bloemkool is zelfs als ze zacht wordt nog eetbaar, ik koop tegenwoordig gewoon ene te grote voor 2 personen, wat ik niet kook gaat zolang even in een gripzakje de koelkast in en maak ik later in de week bloemkoolnasi van, gewoon even raspen en hooguit 5 min. even mee roerbakken. Hoef je geen rijst te koken, krijg je extra groente binnen en het is nog lekker ook. Zo'n vlekje? Ach, die komen er ook weleens op als ze even in de koelkast liggen, zeker als je losse roosje hebt kan het op het snijvlak een beetje bruinig worden, nou en?
Over duurzaamheid gesproken. Er valt nog een wereld te winnen in het informeren van consumenten over voedsel. Versproducten worden sterk gekocht op uiterlijk. Dat is voor sommige producten niet het beste kwaliteitscriterium. De bloemkool hier is een mooi voorbeeld. Vlees idem.
Een schone taak voor producent en aanbieder én....onderwijs. Verplichte voedingslessen te beginnen met kinderen op de lagere school. Maak het leuk en leerzaam tegelijk. Scheelt later een hoop reparatiewerk van verkeerde gewoontes.
Denk je dat die psychologische behoefte tot snacken verdwijnt als je geen tomaatjes eet? Ik ben toch bang dat je in een deel van de gevallen overgaat tot het eten van iets veel 'zwaarders'.
Eten is bovendien een sociale activiteit, dus als een aantal leerlingen overgaat tot het eten van minder gezonde dingen, kunnen degenen die dat liever niet doen toch wat eten met de anderen.
Tenslotte kan dorst zich ook als trek manifesteren, en dan is het handig dat de optie er is. Uiteraard is het afwachten of het aanslaat.
Klinkt leuk, maar goed beschouwd is het onzin om tussendoor tomaatjes te gaan eten. Die dingen leveren nauwelijks energie, dus als je energie nodig hebt (of denkt nodig te hebben), dan voldoen ze niet aan die behoefte, en zal de honger voor 'echt' voedsel terugkomen.
Als het puur gaat om de psychologische behoefte om te snacken, dan hou je die behoefte alleen maar in stand.
De 'Gouden Bloemkolen'-actie is een groot succes, bericht de NOS vandaag.
Verkooporganisatie De Streekboer in Leeuwarden wist 60.000 bloemkolen te 'redden'. De bloemkolen waren geel geworden door de zon en zouden worden vernietigd omdat dat goedkoper is dan ze te oogsten. "Mensen konden de bloemkolen tot halverwege de middag op een manifestatie in Leeuwarden kopen en kregen er gratis recepten bij. Volgens Omrop Fryslân was de belangstelling groot.
Er is ook een samenwerking van de grond gekomen met de soepwinkel Kleinste Soepfabriek in Leek. Daar wordt een recept ontwikkeld voor bloemkoolsoep. Ook hebben horecapartijen zich gemeld om met de verkleurde groente aan de slag te gaan. "Dit is zeker een geslaagde actie", concludeert organisator Janco Heida."