Reageren kan per Kort bericht. Gebruik daarvoor de reageerknop onder ieder berichtje of de dropdown boven het reageervak. Je kunt ook, net zoals op Facebook, nu ook op Foodlog reageerders met een account oproepen. Dat doe je door hun naam in een reactie te tikken met het @teken daarvoor. Degene die je oproept, krijgt daar per mail melding van. Wil je naar een eerdere reactie verwijzen in de draad waarin je reageert, dan tik je op dezelfde manier # in, zonder spatie gevolgd door het nummer van die reactie.
Zelf aanleveren van nieuws? Dat gaat zo. Of gebruik het Kort-formulier!
Fotocredits: 'Chinese newspaper in a Tim Hortons!', Yassine Laaroussi
Mijn naam is Michaël Wilde en ik werk bij Eosta. Ik las vanochtend uw reactie en zie dat er een klein misverstand is over de berekeningen.
Deze berekeningen zijn niet op een vrijdagmiddagborrel gemaakt maar zijn afkomstig van de FAO (Voedsel en Landbouworganisatie van de V.N.). In deze campagne gaat het hier vooral over de verborgen kosten van voedselproductie. Dus de onzichtbare, maar zeer reële kosten die nu worden doorgeschoven naar de belastingbetaler of onze kinderen en kleinkinderen. Dat zijn de kosten die wij als maatschappij maken om bijvoorbeeld kunstmest en gifstoffen uit ons water te filtreren of de kosten om bodemverarming (als gevolg van industriële landbouw) te herstellen maar je kan ook denken aan het geld dat wij als maatschappij uitgeven om mensen te behandelen die ziek worden of sterven (350,000 per jaar – bron: Wereldbank), omdat ze in aanraking komen met landbouwgif.
Er zijn ook verborgen kosten in de biologische landbouw maar die zijn een stuk lager dan bij gangbaar. Daarom zeggen wij dat biologisch niet te duur is (hardnekkig vooroordeel) maar gangbaar te goedkoop.
Samen met de hele groente en fruit branche streven wij naar een duurzamere sector en dat betekend dat voor elkaar open moeten staan en van elkaar moeten leren. Daar hoort volgens ons ook deze discussie bij.
Als u verder nog vragen heeft hoor ik dat graag.
Vriendelijke groeten
Michaël Wilde
P.S. Uiteraard als bio sector hebben wij ook nog een hoop huiswerk !