Grappig dat niemand hier op reageerde.
Actueel nieuws uit de (inter)nationale media.
Grappig dat niemand hier op reageerde.
Dick, ik verwijs nogmaals naar de pot met korrels zout voor het broodnodige realisme. Als je er serieus iets over wilt melden, dan graag op een manier die niet Zembla maar wat meer BBC-waardig is.
Dit is reuze vermoeiend. Ik zet dan ook een punt. Jij hebt al het podium gekregen om te zeggen wat je wilde, dus hebt niets te klagen.
Hou toch eens op om iedereen overal bij te slepen. Van Hooijdonk heeft niets met dit onderzoek te maken. Of wel soms?
En wetenschappers? Jazeker, die zitten ook heel erg vast in hun eigen frames. Maar dan is dat het onderwerp van gesprek. Niet dat het criminelen zijn. Dat maak jij ervan, waarde Dick.
Ach, daar hebben we complotverdenker Veerman weer.
Schei toch een keertje uit met die flauwekul! Wie "insinueert" er nu meer, Dick:
wetenschappers die mensen bang maken voor o.m. osteoporose als je van melkproducten zou afzien, of iemand die vraagtekens zet bij de onafhankelijkheid van wetenschappers met meerdere petten op?
Dick #6, wat ben je toch weer bezig met al die hele en halve insinuaties. Ik hoop dat het je heeft opgelucht en wijs lezers op de zoutpot met korreltjes.
LEKKER? dat is aan eenieder om zelf te beoordelen. Afhangend van de groeiplek is het zeker GEZOND! Met sporenelementen en mineralen die we in de landgroenten niet (meer) aantreffen. Laat staan in de hoeveelheden in zeegroenten.
Dick Belderbos Nu ja, het ageren van Van Hooijdonk dat men liever frisdrank drinkt dan melk, valt nog te begrijpen. Liever melk dan frisdrank, aan die laatste heb je écht niets. Je hebt een jeugd die 'clean' eet en die 'vies' eet. Liever clean eten lijkt me, van al dat ongezonde frisdrank, snoep, koek, suikerachtige zaken op (wit)brood krijg je ook stapels klachten vroeg of laat.
Overigens, melk #1 leverancier van vitamine A volgens Van Hooijdonk? Waar haalt hij dat vandaan? In de (door het VC) aanbevolen magere melk of halfvolle melk zit tussen de 0 en 1% ADH per 100gram, in door officiële instanties afgeraden volle melk zit per 100 gram 3%. Vooruit, als je een liter volle melk drinkt dan heb je al 30% ADH binnen, van de halfvolle moet je dan 3 liter drinken. Zou die hoogleraar de hele dag door halfvolle melk drinken om zo'n uitspraak te kunnen doen? Ik eet liever een eitje of soms twee (foei!), daar zit minstens 20x zoveel vitamine A in. Dat schiet tenminste op. ;)
Telkens weer grappig te lezen hoe "melk & dierlijk eiwit-centered" dit soort verhalen zijn.
Men gaat uit van het weglaten van melkproducten en vlees ipv. bijvoorbeeld bonen en noten.
Men gaat daarmee - conventioneel gedacht uiteraard niet geheel onlogisch - uit van de bestaande meest gebruikelijke diëten, zoals bijvoorbeeld ook van Hooijdonk: “Melk is de nummer één leverancier van nutriënten als calcium, fosfor, kalium en de vitamines A, B12 en B2. En voor de dagelijkse inname van magnesium, jodium en zink staat melk op de tweede plaats.”
"Als eiwitleverancier komt melk op de tweede plaats, na vlees. Dierlijke producten zoals vlees, eieren en zuivel leveren 35 procent van de eiwitten in het eetpatroon."
Men beschrijft het "Ist" als ware het een "Soll".
Dat we inmiddels bijvoorbeeld tevens een mede op de methaanproductie gestoeld klimaatprobleem hebben ontgaat deze fossiele wetenschappers kennelijk.
Waarbij in het geval van van Hooijdonk toch wel wat vraagtekens gezet kunnen worden bij zijn onafhankelijkheid: Buitengewoon hoogleraar Zuivelkunde vanwege de Nederlandse Zuivel Organisatie aan Wageningen University & Research en directeur R&D FrieslandCampina.
Nogmaals: de WUR gooit zijn geloofwaardigheid - én die van de voedingswetenschap! - te grabbel door zijn innige verstrengeling met o.m. Campina en Unilever, tot op het hoogste niveau.
Telkens weer blijkt: U vraagt, wij draaien.
Otto Rood #08.4 slaat de spijker op zijn kop. Dit is -excusez le mot- broddelwetenschap, niet gebaseerd op grondige kennis van fysiologie en dieet, maar gebaseerd op cultuurgebonden simplismes. Het hele idee dat zuivel helpt tegen osteoporose is allang achterhaald en zo ongeveer het eerste onderwerp van 'paleo-dieetwetenschap'.
In het bronartikel staat dat het over een vitamine D-tekort ging bij één beroemde (?) dame. Haar waarde was de laagste die haar dokter ooit had gezien. In zuivel zit dat niet zoveel, helemaal niet in de aanbevolen halfvolle/magere melk. Ze kwam volgens haar dokter ook te weinig in de zon, nochtans de grootste bron van vitamine D. Ai, misser van jewelste in dit bericht..
Ze at macrobiotisch, dat is groente/fruit/granen/noten/vis. Extreem dieet hoor! ;) Hoeveel miljard mensen op deze aardbol consumeren geen zuivel (hint: meerdere), en hebben die dan allemaal zwakke botjes, wetenschappelijk aangetoond? Vergeet het, met een overmaat aan calcium kweek je geen sterke botten, genoeg bij gerenommeerde universiteiten zoals Harvard over geschreven. Ai, weer een misser..
Zoals Walter Willett al zei, je kunt beter je koe uit wandelen nemen dan haar zuivel consumeren. Aan dit soort berichten heeft de wereld niet zoveel, het creëert hoogstens angst, onzekerheid en twijfel. Als iedereen braaf zuivel zou eten los je het probleem niet op, je creëert er hoogstens weer andere problemen mee, zie artikel van Harvard.
Waar de wereld wel wat mee op zou schieten is acceptatie van de keuzes van mensen, en begeleiding daarin om (mogelijke) problemen op te lossen. Niet zo strak vasthouden aan 'dit is de waarheid en anders krijg je x, y en/of z!', maar meedenken, dan wordt (bijna) iedereen blij.
Ik bentoch niet blond Dick, zouden 'ze' nou niet die wetenschappers zijn die dit onderzoek gedaan hebben en dit zeggen? Daar gaat het artikel toch tover, dat er onderzoek gedaan is? Lijkt mij niet dat dit kippen geweest zijn die dit onderzoeken.........
Hoe vul je aan, zoek maar eens op googl oa naar lijsten met voedingsmiddelen waar veel calcium in zit je zult verbaasd staan waar het allemaal in zit en dan in demeeste gevallen nog beter opneembaar ook dan via melk omdat het fosfor in melk de opname juist verminderd.
Sinds ik melk en yoghurt uit mijn menu verwijderd heb en nog maar nauwelijks andere zuivelproducten eet(kaas bijv) zijn oa mijn nagels alleen al sterker geworden, waar ik met wel melk enz eten en drinken steeds ingescheurde nagels heb, heb ik dat nu al 6 jaar niet meer.
Astrid, wie bedoel je met 'ze'? En hoe vul jij aan uit andere voedingsmiddelen?
""tekorten ontstaan aan bepaalde nutriënten als dit onvoldoende wordt gecompenseerd vanuit andere voedingsmiddelen.""
Eindelijk vullen ze een conclusie eens aan met dit laatste stukje "onvoldoende gecompenseerd met andere voedingsmiddelen" want dit klopt helemaal.
En zoals mij verteld is is het geen lucht maar stikstof om het langer houdbaar te maken, krijg je straks rechtszaken omdat de chips te snel bedorven is........
Die chips gaan niet kapot in zo'n luchtzak, een fantastische uitvinding!
Haal je de lucht eruit, dan verkruimelen ze wat goed voor een 2e rechtszaak.
Samen goed voor $3.000 per zakje.
Heel mooi, maar inmiddels zijn er veel Chinese Laguiole messen en kurkentrekkers in omloop gebracht, die voor een leek nauwelijks van de echte zijn te onderscheiden. Hoe krijg je die nou weer uit de markt.
Heb in Laguiole bij een fabriekje ooit een kurkentrekker gekocht, nadat ik mijn geërfde kurkentrekker met houten handvat op een veel te harde kunststof kurk kapot draaide. De Laguiola heeft daar geen probleem mee.
Je kunt de fles natuurlijk ook gewoon met je schoen ontkurken zoals eerder op FL werd aangegeven: De schoenwijntrekker
The Guardian claimt dat Coca-Cola had kunnen weten dat recyclen van plastic flessen een ‘ramp’ is. In 1969 deed het Midwest Research Institute, in opdracht van Coca-Cola, een levenscyclusanalyse van herbruikbare glazen flessen en recyclebare plastic flessen. De uitkomst was helder: wegwerpflessen zullen in de nabije toekomst niet beter gaan scoren dan herbruikbare glazen flessen. Desondanks zette Coca-Cola in op recyclebare plastic flessen, mede vanuit financieel belang. Het frisdrankbedrijf stelde zich teweer tegen statiegeld. Coca-Cola probeerde regeringen over te halen statiegeld te stoppen. Hun belangrijkste argument: gescheiden afval dat lokaal wordt geregeld zorgt voor hergebruik van het plastic. De lobby van Coca-Cola was succesvol: halverwege 1980 werd afvalscheiding de nieuwe norm in Amerika. Sinds de invoering is 30% van de plastic flessen aangeboden voor recycling.