Dat blijkt uit de prijspeiling van de Consumentenbond. Lidl is gemiddeld 16% goedkoper voor groente en fruit dan andere supermarkten. Bij Spar liggen de prijzen 18% boven het gemiddelde. Zo moest je in juli voor een zak witlof van een halve kilo €1,95 neertellen bij Spar en maar €0,95 bij Lidl.

Na Lidl - onlangs voor de negende keer op rij door marktonderzoeksbureau GfK bekroond als beste supermarkt voor groente en fruit - is Aldi de goedkoopste, daar betalen consumenten 12% minder dan gemiddeld, gevolgd door Vomar met 9%. Net onder het gemiddelde zitten een aantal Hoogvliet-filialen (-5%), Dirk (-3%) en Plus (-3%). Andere Hoogvliet-filialen, Albert Heijn en Coop zitten rond het gemiddelde. Jumbo, Picnic en Jan Linders zitten daar net boven. De duurste ketens in de vergelijking zijn Deka (+7%), Poiesz (+7%), Deen (+13%) en Spar (+18%).

De Consumentenbond noemt het opvallend dat Aldi met zijn groente en fruit iets duurder is dan Lidl, terwijl de huismerken van de discounters al jaren op ongeveer hetzelfde prijsniveau zitten. Jumbo en Picnic staan bekend als goedkoop voor A-merken, maar zijn met groente en fruit net iets duurder dan gemiddeld. Het dure imago van Albert Heijn en Plus lijkt juist niet op te gaan bij groente en fruit.

De consumentenbond vergeleek de prijzen van 112 verse groente- en fruit-artikelen op vijf verschillende dagen in juli. Ze namen alleen klasse 1 producten zonder aanbiedingen onder de loep. De bond vergeleek ook het aanbod van biologische groente en fruit. Aldi verkoopt 5 biologische varianten, Lidl 11. De ruimste keuze in biologische groente en fruit heeft Albert Heijn (51 artikelen), gevolgd door Jumbo (45) en Plus (35).
Consumentenbond - Fruit en groente goedkoopst bij Lidl | Consumentenbond
  • Deel
Druk af