't Preuvenemint vindt al sinds 1981 ieder jaar plaats in de laatste week van augustus op het Vrijthof in Maastricht. De naam Preuvenemint is een samenvoeging van de Maastrichtse woorden preuve (proeven) en evenemint (evenement).

Eten en drinken
Ongeveer dertig restaurants en cateraars bieden tijdens 't Preuvenemint de mogelijkheid tot proeven van de meest uiteenlopende culinaire creaties. Het gaat hierbij dan om alledaagse producten als saté of stokbroodjes tot een prachtig aanbod aan exclusieve gerechten zoals bijvoorbeeld tarbot, kreeft en exotische lekkernijen. Ook worden er mooie wijnen en een uitstekend verzorgd glas bier geschonken. Tussen de stands van de restaurateurs zijn er een aantal 'biertenten' waar het publiek drank kan bestellen. Deze biertenten worden bemand door leden van Maastrichtse verenigingen.

Muziekprogramma
Tijdens het Preuvemint vinden er optredens van artiesten plaats op het Vrijthof, met onder meer DJ Marvin, Swing design en de Jambassodors. Voor het volledige muziekoverzicht kan je kijken op de website.

Informatie
Data en tijden: donderdag 24 augustus van 18:00u tot 01:00u, vrijdag 25 augustus van 16:00u tot 02:00u, zaterdag 26 augustus van 14:00u tot 02:00u, zondag 27 augustus van 12:00u tot 24:00u.
Kosten: toegang is gratis.
Betalen doe je tijdens het Preuvenemint met de speciaal ontworpen Preuvenelap. Deze is bij de kassa’s op het plein verkrijgbaar in halve lap, hele lap en de lap van tien. Van de opbrengst van Preuvenelappen gaat ieder jaar een gedeelte naar een goed doel. Sinds de oprichting heeft ‘t Preuvenemint al ruim 4 miljoen euro kunnen schenken.
Locatie: Maastricht, Vrijthof.

Kijk voor het programma en meer informatie over het grootste Nederlandse eetfestijn op de website.
Op Facebook presenteren zich deelnemers en zijn sfeerimpressies van voorgaande jaren te zien.
Dit artikel afdrukken