Bordeaux-huis Château Angélus, een van de vier ‘premiers grands crus classés A’ in de Saint-Emilion, schakelt op al zijn 42 hectare wijngaarden over op biologisch. Het is het eerste wijnhuis uit deze categorie, waartoe ook de wijnhuizen Cheval Blanc, Ausone en Pavie behoren, dat de overstap maakt. De reden? Klimaatverandering. "Dit is geen revolutie, maar een weloverwogen besluit dat past binnen onze traditie van duurzame landbouw die we al tien jaar lang beoefenen", zegt Stephanie de Boüard-Rivoal, directeur van het wijnmerk in De Standaard. Voor de eerste biologische Château Angelus op de markt komt, zal nog zo'n 4 à 5 jaar duren. Met de omschakeling is een periode van drie jaar gemoeid. "Gelukkig hebben we al twee jaar lang ervaring opgedaan met biologische landbouw in een naburige wijngaard", aldus De Boüard-Rivoal. Een fles - niet-biologische - Château Angelus uit 2015 kost zo'n €360.
De Standaard - Prestigieus wijnhuis Château Angélus van Saint-Emilion wordt bioboer
  • Deel
Druk af