Domme vraag natuurlijk: zouden ze al hebben uitgezocht wat de voedselveiligheid van deze remedies is?
Anders gevraagd: kunnen we uitsluiten of we niet betrokken worden in het grote experiment van tovenaarsleerlingen?
Duitsland heeft de première van DSM's anti-acrylamide enzym Preventase. In oktober komt een Duitse bakker met een biskwie, Speculatius, op de markt. Uit testen bij de bakker, die uit concurrentie-overwegingen anoniem wil blijven, blijkt dat het acrylamidegehalte met 70 procent wordt gereduceerd.
Eerder kreeg DSM in Frankrijk groen licht van de Franse VWA - AFSSA - om de hulpstof te gebruiken in levensmiddelen. Het bedrijf wacht nog op goedkeuring van de Deense autoriteiten. Frankrijk en Denemarken zijn de enige landen in de EU die het gebruik van hulpstoffen bij verhitting van levensmiddelen moeten goedkeuren.
bron: EVMI
Op 31 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Waarom zou je het toevoegen? Er zijn aanwijzingen dat acrylamide kan worden alweer afgevoerd als food scare.