De Portugese treinvervoerder Fertagus roept passagiers op om te ontbijten. Flauwvallende reizigers zouden voor oponthoud in de ochtendspits zorgen.
In de eerste helft van 2016 hebben 46 flauwvallende reizigers op 51 Portugese treinen voor vertraging gezorgd, met een totaal van 209 minuten. Volgens het vervoersbedrijf komt dat omdat mensen niet ontbijten.
Campagne
Fertagus is een campagne gestart om mensen te wijzen op de noodzaak van het ontbijt. Het bedrijf heeft in stations posters opgehangen met de boodschap om te ontbijten en altijd een flesje water bij de hand te hebben. Verder krijgen reizigers het advies om niet te reizen als ze zich niet goed voelen en anders bij het eerstvolgende station uit te stappen en daar hulp te zoeken. Om de campagne extra onder de aandacht te brengen, deelt het bedrijf volgende week appels en yoghurt uit aan de reizigers.
Dit artikel afdrukken
Om de campagne extra onder de aandacht te brengen, deelt het bedrijf volgende week appels en yoghurt uit aan de reizigers“Veel passagiers vielen flauw door een te laag bloedsuikergehalte, omdat ze die dag nog niet hadden ontbeten,” zegt marketing manager Raquel Santos. “Het is vaak niet mogelijk om de onwel geworden passagier meteen van de trein te halen. Vaak wordt aan de noodrem getrokken waardoor de circulatie op het hele netwerk vertraging oploopt.”
Campagne
Fertagus is een campagne gestart om mensen te wijzen op de noodzaak van het ontbijt. Het bedrijf heeft in stations posters opgehangen met de boodschap om te ontbijten en altijd een flesje water bij de hand te hebben. Verder krijgen reizigers het advies om niet te reizen als ze zich niet goed voelen en anders bij het eerstvolgende station uit te stappen en daar hulp te zoeken. Om de campagne extra onder de aandacht te brengen, deelt het bedrijf volgende week appels en yoghurt uit aan de reizigers.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Eens met Tom Dessler ; bovendien is het hele idee dat bloedsuiker laag is als je niet ontbijt onzin (bloedsuiker is 's morgens nuchter vaak juist hoog, omdat insuline laag is en de lever netto glucose produceert).
Raar verhaal. Als je normaal gezond bent kun je makkelijk een ontbijt overslaan zonder flauw te vallen. Je hebt genoeg glycogeen opgeslagen om de hele dag glucose te maken, misschien wel twee dagen als je niet te druk doet. En waarom gebeurt dit alleen in Portugal, en alleen in de trein ? Misschien is er wel te weinig ventilatie in die treinen.