In de eerste helft van 2016 hebben 46 flauwvallende reizigers op 51 Portugese treinen voor vertraging gezorgd, met een totaal van 209 minuten. Volgens het vervoersbedrijf komt dat omdat mensen niet ontbijten.

Om de campagne extra onder de aandacht te brengen, deelt het bedrijf volgende week appels en yoghurt uit aan de reizigers
“Veel passagiers vielen flauw door een te laag bloedsuikergehalte, omdat ze die dag nog niet hadden ontbeten,” zegt marketing manager Raquel Santos. “Het is vaak niet mogelijk om de onwel geworden passagier meteen van de trein te halen. Vaak wordt aan de noodrem getrokken waardoor de circulatie op het hele netwerk vertraging oploopt.”

Campagne
Fertagus is een campagne gestart om mensen te wijzen op de noodzaak van het ontbijt. Het bedrijf heeft in stations posters opgehangen met de boodschap om te ontbijten en altijd een flesje water bij de hand te hebben. Verder krijgen reizigers het advies om niet te reizen als ze zich niet goed voelen en anders bij het eerstvolgende station uit te stappen en daar hulp te zoeken. Om de campagne extra onder de aandacht te brengen, deelt het bedrijf volgende week appels en yoghurt uit aan de reizigers.
Dit artikel afdrukken