President Vladimir Poetin zou de de G20-top in Brisbane voortijdig verlaten. Dat schreef onder meer The National Post.

"I guess I’ll shake your hand but I have only one thing to say to you: You need to get out of Ukraine", zei premier Stephen Harper van Canada hem. Poetin antwoordde dat dat een onmogelijke eis zou zijn omdat Rusland niet in Oekraïne aanwezig is. Dat meldt Bloomberg.

Het Westen zit fout
Soortgelijke taal tegen Rusland werd geuit door Barack Obama (VS), Angela Merkel (Duitsland) en David Cameron (UK). Ze storen zich niet aan kritische geluiden tegen hun opstelling vanuit de oude en nota bene conservatieve Reagan-regering en de liberale Hans-Dietrich Genscher (Duitsland) en de laatste USSR president Michael Gorbatsjov.
Zonder uitzondering zeggen deze oudere ooggetuigen van de geschiedenis dat het Westen fout zit: het Westen heeft het Oosten economisch onder de voet willen lopen. Dat zou de oorzaak van het huidige conflict zijn. De oude garde roept de huidige wereldleiders dan ook op de hand meer in eigen boezem te steken.

Poetin roept de pers op niet eenzijdig te berichten over het hernieuwde conflict tussen Oost en West. Hij loopt dan ook niet weg van de G-20 meldt ABC

Op Russia Today vertelde onderwijl de controversiële oude linkse joods-Amerikaanse intellectueel Noam Chomsky hoe dicht Oost en West volgens hem alweer genaderd zijn tot een wereldbedreigend conflict.

Fotocredits: Tony Abbott (premier Australië) en Vladimir Poetin, still, youtube
Dit artikel afdrukken