Staatssecretaris Dijksma kondigde gisteren aan dat zij het toezicht in slachthuizen drastisch gaat verbeteren.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Fijn dat je een artikel op Foodlog komt lezen. We schreven het helemaal gratis en voor niets voor je. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word betalend lid. Dat kost je maar €7,- per maand. Dan lees je alle content van Foodlog onbeperkt en advertentievrij en krijg je ook nog eens voorrang bij Foodlog-events.
Word lid!Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.
Lees alles over reageren in de gespreksregels.
@Dick B lees dit en dan blijkt dat jouw angst ongegrond is.
@Dick B heb je smetvrees? zo klink je wel. Er zijn mensen die dagelijks in de stront werken en die worden niet ziek, hoe kan dat? die hebben weerstand opgebouwd tegen die ziektes, zou jij ook eens moeten doen. Overigens ga je eigen huis na. Jij verwacht van producenten het onmogelijke, het moet allemaal bacterie vrij zijn van jou. Ik zou je zeggen droom maar lekker verder, bacteriën zijn overal op je wc, toetsenbord, deurklinken, bed en ga maar zo door. Bij 1 ESBL bacterie schreeuw jij moord in brand. Overigens hebben boeren vaak een nuchtere kijk op de zaak.
Er blijken reeds meer dan 5! - zegge VIJF! - jaar misstanden in slachterijen te bestaan.
In die periode is de (N)VWA ook nog eens steeds verder uitgekleed. Zelfregulering en zo. 60% mestbezoedeld, meldt een keurmeester. Ons voedsel is nog nooit zo veilig geweest!
De plotse reactie van Dijksma lijkt op paniekvoetbal om vooral schade aan de exportpositie te beperken. Die dreigt nu de misstanden naar buiten komen in de aangekondigde Zembla-uitzending morgen. Nieuwe klokkenluiders mogen zich anoniem bij Dijksma vervoegen. Liever dan op de buis uiteraad.
Ik ben benieuwd hoe het bij de pluimveeslachterijen is.
Jaco Geurts lijkt zich meer druk te maken over export-imagoschade en de verdeling van controlekosten dan over onze gezondheid.
Wat heeft controle eigenlijk ook nog voor zin als men ons hier Brits TBC-rund laat eten?
Inmiddels ook nog een nieuw - ook Belgisch - paardenvleesschandaal. Maakte Wouter nog wel zo'n mooie aflevering van.
Dijksma doet niets extra aan antibioticamisbruikers en illegaal antibioticagebruik.
Het houdt niet op. Continu achter de feiten aanlopen. Brandjes blussen in plaats van proaktief beleid, structurele oplossingen, er bovenop zitten, duidelijkheid en handhaving.
Visieloos pappen en nathouden, en steeds nieuw haast- en broddelwerk.
De reacties op dit Boerderij-artikel vind ik ook niet echt hoopgevend.
De meerderheid heeft blijkbaar schijt aan de gezondheid van haar klanten.
Dick B eigenlijk wel hypocriet je hele huis zit onder de poepbacteries Overigens is het eten van niet gaar vlees, vaak een oorzaak van ziektes, men zegt niets voor niets dat het vlees goed doorbakken zijn. Hygiene speelt ook een rol
Dick B., ik ben het met je eens, er moet veel veranderen. Maar laten we eerlijk zijn, dan zullen we toch eerst van die kiloknallers af moeten. een halve kilo gehakt net zo duur als een fles water, dat kan niet.