McDonald's heeft een poepbacterieprobleem. Dat zou blijken uit onderzoek van de Britse microbioloog Paul Matewele (London Metropolitan University). Matewele nam in 11 McDonald's restaurants in Londen en Birmingham monsters van de touch screens waarop je een bestelling kan plaatsen. Hij trof bacteriesoorten als Enterococcus Faecalis en Enterobacter (darmbacteriën), Staphylococcus (neusbacterie), Klebsiella (mondbacterie) en Micrococcus (huidbacterie). De gratis Britse Metro was één van de vele kranten die het nieuws opklopten.

Wat Metro er niet bij vertelt, schrijft de Washington Post vandaag, is dat mensen altijd triljoenen bacteriën, ook van deze soorten, bij zich dragen. Die worden overgedragen op deurknoppen, liftknoppen, winkelwagens, treinen, en ja, ook op de bestelschermen van McDonald's.

David Coil, microbioloog aan de universiteit van Californië, zegt in de Washington Post dat de bacteriën nauwelijks kwaad kunnen. Hij vindt het steeds terugkerende bacterienieuws ronduit irritant en volgens hem is het zelfs oneerlijk om zulk onderzoek te richten op specifieke gebruiksvoorwerpen. De touch screens in McDonald's zijn niet meer dan een deurknop, of het toilet in het internationale ruimtestation ver van de aarde.
Washington Post - Access Denied
  • Deel
Druk af