PLUS is de eerste 100%-klimaatneutrale retailer in Nederland. De supermarktketen werkt al jaren met bezuinigings- en vergroeningsprogramma's en heeft in 10 jaar de energie-efficiëntie met 20% weten te verbeteren.
Vanaf nu gaat PLUS ook de CO2-uitstoot van het gasverbruik en de koelingen van de winkels compenseren, door te investeren in schone en efficiënte kooktoestellen voor gezinnen in Ethiopië en India. Dat maakt de supermarkt geheel klimaatneutraal.

In het persbericht schrijft PLUS: PLUS compenseert de CO2-uitstoot met een mix van Gold Standard-certificaten uit CO2-reductieprogramma’s. Voor compensatie van de CO2-uitstoot afkomstig van het gasverbruik, investeert PLUS in efficiënte kooktoestellen voor gezinnen in Ethiopië en India. Dit is een initiatief in samenwerking met Fair Climate Fund, in lijn met de nieuwe Fairtrade standaard die onlangs gelanceerd is. Door deze kooktoestellen wordt de uitstoot van CO2 van meer dan 2.500 gezinnen aanmerkelijk teruggebracht en hebben zij een veel beter bestaan.
De gezinnen hebben 50% minder hout nodig en worden veel minder blootgesteld aan schadelijke rookontwikkeling in huis.

Binnenkort zullen stickers op de winkelruit laten zien dat de winkels klimaatneutraal zijn. Tussen 2017 en 2020 worden ook het servicekantoor en de distributie klimaatneutraal, vult PLUS aan.

Fotocredits: Plus
Dit artikel afdrukken