Supermarkt PLUS zei vandaag tijdens een bijeenkomst met NGO's dat zijn winkels hun vleesassortiment in hoog tempo zullen verduurzamen. Ook het promotiebeleid 'verduurzaamt'.

Reguliere kip wordt vanaf begin 2016 vervangen door de Kip van Morgen die bij PLUS de PLUS-kip gaat heten. De volledige vervanging zal zo snel als mogelijk worden uitgevoerd en zich van filiaal tot filiaal uitbreiden. De Beter Leven kip van Plus komt uit Nederland en moet van de huidige 15% aandeel in de verkopen naar 20% reeds aan het einde van dit jaar. Om dat te bereiken zal PLUS prijspromoties inzetten. Het bedrijf belooft echter vanaf 1 augustus geen kiloknallers - vlees dat omgerekend minder dan €4,12 kost - en reguliere kip meer te promoten.PLUS' varkensvlees krijgt het Beter Leven keurmerk 1-ster. Het aantal winkels met een compleet assortiment rundvlees met het Beter Leven keurmerk 2-sterren breidt flink uit.

Commercieel directeur Eric Leebeek van PLUS zegt: “Als meest verantwoorde supermarkt zijn wij van mening dat het de consument makkelijker gemaakt moet worden om een verantwoorde keuze te maken, ook op het gebied van vlees. Uiteraard nog steeds tegen een aantrekkelijke prijs.”

Fotocredits: cartoon, D.C. Lama, 40 cartoons tegen kiloknallers, Wakker Dier
Dit artikel afdrukken