En jij moet het oplossen.

Ringetje
Begin dit jaar besloot de EU dat er iets moet gebeuren aan al dat plastic dat de zeeën indrijft en daar het zeeleven verpest. De laatste jaren kwamen de nodige berichten los over plastic soep, vogels en vissen met plastic in hun buik en de ongelofelijke afstanden die het ringetjes van een schroefdopje van een plastic Cola-flesje aflegt om vanuit Rotterdam ergens in een grote oceaan op kilometers diepte terecht te komen.

Volgens de song in onderstaande video interesseert plastic ons geen zier. Daarom gaan 'we' - al die mensen op straat, niet wij natuurlijk - er niets aan doen. De video werd gemaakt door Seas at Riks dat ons - ja, alweer die dus - bewust wil maken van onze bewusteloze desinteresse.De Nederlandse regering nam het beleid mee naar huis en zei deze week dat we het lef moeten hebben om de oceanen schoner te maken. Deze week wordt er in een internationaal gezelschap in ons Den Haag nagedacht over de manier waarop iedereen dat overal op zijn manier samen moet gaan doen. Het lef ligt dus bij jou.

Vraag & verzoek aan de lezers
Maar dat lef hebben we - jeemig, alweer die dus - niet als we niet snappen dat we eigenlijk zouden moeten kappen met al dat verpakken en eten en drinken op straat.

Vraag aan de lezers van Foodlog: hoe denken jullie dat het plasticprobleem teruggedrongen kan worden? 'Kan', want er zijn vast veel en heel verschillende oplossingen.
En een verzoek: tel vandaag eens hoeveel plastic verpakkingen je weggooit en vertel het hier.

Fotocredits, still, video Seas at Risk
Dit artikel afdrukken