imageEen trackingonderzoek waarbij mensen over 5 jaar zijn gevolgd, laat zien dat mensen die vegetarisch eten slanker blijven dan hun vis, vlees en gevogelte-etende soortgenoten. Een korte samenvatting van het onderzoek valt te lezen op gezondheid.be.

Tsja, vegetarisch - ik vind dat toch niet lekker klinken.




Wat mij betreft dus weer zo'n bericht in de serie gemiste kansen om beter eten aantrekkelijk te maken.

Regelmatig serveert Marc Smeets van Lepels in Schiedam tijdens proeverijen die ik samen met hem doe gerechten waarin plantaardige producten domineren (met een kleine toevoeging van vlees of vis). De gasten hebben het niet door en benoemen het gerecht steevast op basis van zijn vlees- of visingrediënten (bijv . 'gamba', terwijl het om een gemarineerde komkommer met één heel gambaaaaaatje gaat). Het is wel verschrikkelijk lekker - het enige wat telt.

Ander woord gezocht voor vegetarisch dus. Of moeten we het er niet meer over hebben en gewoon duidelijk maken dat planten in de grond van de zaak veel meer smaak hebben en interessanter zijn klaar te maken dan vlees en vis? (dat is nl. een feit!)


Dit artikel afdrukken