image

Toeval? Dit weekend verscheen het rapport van Milieu Centraal waarin staat dat we de vleesconsumptie moeten minderen ten gunste van groenten en fruit. Gisteren werd duidelijk met welke boodschap het Voedingscentrum er aan mee gaat doen. Minister Verburg zet er bovendien haar schouders onder.

Het Agrarisch Dagblad waarschuwde de vleessector gisteravond alvast op voorzichtige toon: het is een signaal.

Geen gek signaal natuurlijk: minder maar beter vlees is een verstandige boodschap. Werkelijk dierenwelzijn kost niet een paar centen per kilo meer, maar vele euro's. De vleessector hoeft niet te lijden, wel de schaal waarop die produceert.

Ik ben benieuwd wat de retailers en het CBL hier werkelijk aan gaan bijdragen. Zoals Wouter van der Land (reactie 26) hier zondag aangaf, liggen bij Albert Heijn immers sinds kort weer vleesverpakkingen met als blijde boodschap 'blijvend in prijs verlaagd'.

Toch bijzonder: Wakker Dier en het Voedingscentrum zij aan zij tegen de Nederlandse retail ;-)
Ik hoop maar dat er een fatsoenlijk economisch model uitkomt, maar blijf de scepticus uit het interview van hierbeneden.

Het interesseert de supermarkten geen fluit. Als niemand iets direct voor hem doet, loopt de boer het levensgrote risico straks met de gebakken peren te zitten. Vervolgens zijn de dieren het kind van de rekening.
Dit artikel afdrukken