Fastfood-keten Pizza Hut experimenteert in Groot-Brittannië met het samenstellen en bestellen van je pizza door je onderbewustzijn. Je kijkt naar de ingrediënten op het 'subconscious menu' op een tablet en de ingebouwde oogbewegingstracker houdt bij welke dingen je onderbewuste 'aanwijst', schrijft The Washington Post. Je kunt ook naar de restart knop kijken om opnieuw te beginnen.

De software, gebouwd door het Zweedse Tobii Technology, is gebaseerd op een half jaar retina-scanning en de nodige psychologische research, zegt Pizza Hut. De technologie lijkt wel op de 'andere bezoekers kochten ook'-aanbevelingen die voor de meeste internetretailers gesneden koek zijn.

Digitaal bestellen heeft de toekomst
Waarom zijn restaurants zo druk met de ontwikkeling van bestellen via tablets of andere mobiele toestellen?

McDonalds blijkt er al mee te experimenteren in Californië; het Amerikaanse Chili's installeerde deze zomer 45.000 tablets in zijn restaurants in de VS.

Een tablet maakt het makkelijker impulsief iets te bestellen zonder dat je tegen iemand hoeft te praten, schrijft The Washington Post. Ook kun je tabletbezoekers meer visuele stimulansen aanbieden waardoor ze mogelijk extra bestellen. En uiteraard kunnen minder (menselijke) tussenstappen het proces versnellen en vereenvoudigen. Daarom werken de grote fastfoodketens wereldwijd er hard aan elkaar de loef af te steken bij het maar zo gemakkelijk mogelijk maken snel iets te bestellen. In de VS alleen al is de pizzamarkt $ 38 miljard per jaar groot. De digitale bestelling wordt steeds belangrijker: bij Pizza Hut liep vorig kwartaal 40% van de bestellingen via het digitale kanaal. Domino's meldt dat klanten die online bestellen meer uitgeven en vaker terugkomen.

Bij Domino's kun je sinds deze zomer via de mobiele app zonder menselijke tussenkomst mondeling je pizza bestellen. Bij Pizza Hut hoef je straks niet eens meer je mond open te doen - alleen wel om te eten natuurlijk.

Fotocredits: still van het subconscious menu, Tobii Technology, via Slate
Dit artikel afdrukken