Pink Pink Fizz is een Cava. Een bubbel dus uit het Noord-Oosten van Spanje. Dat weet zo langzamerhand iedereen die van bubbels houdt. Je hebt champagne en die is te duur. Je hebt prosecco die wel te betalen is maar vaak te zoet. En je hebt Cava. Sommige zijn lekker. Andere heerlijk en er zijn er die menige Champagne er radicaal uitfietsen. Alweer jaren geleden dronk ik gedurende een twee weken lange lekkere vakantie op een klein Spaans eiland menige fles Cava van Moët - ja, van het Franse Champagnehuis, waar ze heel goed weten waar je óók goeie bubbels kunt maken. Helaas kon ik die terug in Nederland niet vinden. Maar wat was'ie zalig. Later ontdekte ik de Cava van Ravéntos i Blanc. Eveneens super en de lieveling van de pas uit Rosas vertrokken masterchef Ferran Adrià en de gasten van zijn restaurant El Bulli. Die kon ik hier wel vinden. Ik verkocht hun flessen nota bene zelf even op bescheiden schaal.

Van wijn weet je wie hem maakt. Met bubbels is dat doorgaans niet anders. Waar Moët vandaan komt weet je. Wie Ravéntos is weet je. Je kunt erlangs fietsen of rijden. Met Pink Pink Fizz is dat anders. Het is een hippe merkwijn. Hij wordt gemaakt door iemand voor het merk PPF. Ik had weleens van de wijn gehoord maar hem nog nooit geproefd. Met lichte scepsis maakte ik de fles open Die was gauw verdwenen. Wat een heerlijke superdroge roze bubbel is dat! De cava is maar 11,5%, maar heeft als nadeel dat hij zo goed is dat je er graag een tweede fles van open maakt.

Wie hem maakt weet ik niet, maar dat'ie cava kan maken staat als een paal boven water.

Pink Pink Fizz koop je bij Grapedistrict voor € 8,95. Mocht je omhoog zitten en naast de Bijenkorf wonen dan kun je ook daar terecht - voor een euro meer. Pink is zijn prijs dubbel waard. Voor een Ravéntos en zo'n Spaanse Moët betaal je tussen de 15 en 20 euro. Ik heb ze niet naast elkaar geproefd, maar ik denk dat je dat tientje verschil er zeker niet aan mist. Ik vrees zelfs dat mijn andere lievelingen het lastig zouden hebben. Ik ontvang ze daarom maar apart en houd me aan m'n 'fond memories'.

PS zou Grapedistrict kunnen vertellen wie de wijn maakt? Het zal toch niet Raventos of Moët wezen? (nee heus, ik weet wat van wijn, maar ben er al te lang uit om het nog te weten)
Dit artikel afdrukken