Picnic gaat boodschappen gratis bezorgen en garandeert de laagste prijs. In september komen de plannen in de openbaarheid. Inmiddels loopt er een pilot in Amersfoort na een voorbereiding van 3 jaar. Klanten kunnen via een app aangeven welke producten ze willen hebben, die kunnen dan op drie vaste momenten in de week worden thuisbezorgd.
Het tijdsraam voor bezorging beslaat slechts een half uur, zodat klanten niet lang hoeven wachten. Dat meldde vanmorgen het AD.

Nooit meer naar de supermarkt
Ten Have schreef onder haar nieuwsbericht: "Het kan mij niet snel genoeg gaan. Maar niet alleen op prijs. Kwaliteit is ook een groot goed. Nooit meer naar de supermarkt."

Boni-baas: wij willen geen Selexyz of Scapino of een andere keten zijn die in de problemen komen door de opkomst van online
Medewerking Boni
De oprichters van Picnic denken dat de fysieke winkel ook voor dagelijkse boodschappen zijn alleenheerschappij definitief heeft gehad. Ze blijken een alliantie op het gebied van inkoop en distributiecentrum te hebben gesloten met de regionale super Boni. Daardoor kunnen zij beschikken over het gehele assortiment van een super met fysieke distributie. Omdat Boni is aangesloten bij inkoopcombinatie Superunie kan Picnic concurrerend inkopen.

Boni-directeur Harm-Peter Wijnstok verklaart positief over het concept te zijn. Zijn organisatie doet mee om toekomst niet te missen. Wijstok verwacht dat online in food snel zal doorbreken. Tegen Distrifood verklaarde Wijnstok: "Wij willen geen Selexyz of Scapino of een andere keten zijn die in de problemen komen door de opkomst van online. We hebben naar onze 2400 medewerkers de verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat we de ontwikkelingen niet missen."

Ervaren ondernemers
Picnic is het initiatief van vier ervaren ondernemers. Internetondernemers Joris Beckers en Frederik Nieuwenhuys stonden aan de wieg van Fredhopper, de ontwikkelaar van personalisatiesoftware voor webwinkels. Bas Verheijen werkte als marketing-directeur voor Albert Heijn en C1000. Systeemvernieuwend ondernemer Michiel Muller creëerde de onbemande tankstations Tango en ANWB-concurrent Route Mobiel.

Vanavond spreekt Eva Jinek op TV over Picnic met Michiel Muller.Fotocredits: Picnic
Dit artikel afdrukken