Elektronicaconcern Philips denkt de oplossing gevonden te hebben voor slechte slapers: de 'Smartsleep', meldt het FD. De nieuwe 'slaapmuts', een hoofdband met bijbehorende app, heeft 2 ingebouwde sensoren en oordoppen. Volgens Philips creëren de sensoren een zacht geluid dat de hersengolven tijdens de diepe slaap zou moeten verlengen en daardoor de slaapkwaliteit verbeteren.

Sinds een paar jaar richt Philips zich expliciet op gezondheidheidszorg, verlichting, én gezondheid en welzijn van consumenten. (Genoeg) slaap is cruciaal voor de rust en het humeur, maar ook voor de algehele gezondheid. Zo zou een langdurig slaaptekort slecht zijn voor je hart en andere lichaamsfuncties. De Smartsleep past dan ook naadloos bij uiteenlopende producten als de Airfryer, de frituurpan-zonder-vet en de elektrische tandenborstel voor een beter gebit.

Ook een ander Nederlands bedrijf werkt aan het verbeteren van onze slaap: beddenfabrikant Auping ontwikkelde de Somnox, een 'slaaprobot' voor mensen met chronische slaapproblemen.

Wanneer de Smartsleep in Nederland beschikbaar komt, is nog niet duidelijk. Philips bracht de hoofdband dit voorjaar stilletjes op de markt in de VS, waar hij $399 kost. Dit najaar staat Duitsland op de planning.
Het Financieele Dagblad - Philips komt met hoofdband tegen slecht slapen
Reageer
  • Deel
Druk af