Op Foodlog behoren onze eigen tests met de Philips Airfryer al jaren tot de best gelezen artikelen. De Consumentenbond test het apparaat in zijn december nummer tegen olie-friteuses en tegen een aantal andere baktoestellen die op hete lucht werken.

Tweede plaats
De Airfryer blijkt het beter te doen dan de conventionele friteuses van Philips en weet zelfs door te dringen tot de top 4 van alle friteuses in de test. Daarmee scoort de uitvinding van Philips feitelijk een tweede plaats, want zijn luchtfrituur behaalt een 7,2 terwijl de drie andere apparaten ex aequo een 7,5 behalen. De nummers 1 tot en met 3 zijn slechts gerangschikt naar prijs.

In onderstaand filmpje dat bij de test van de Bond hoort, scoort de Airfryer zelfs het allerbest en wint hij van de oven, twee andere heteluchtapparaten en een conventionele friteuse. Bovendien kun je er nog veel meer in klaarmaken (zoals bijvoorbeeld het grillen van groenten) en zelfs een cake in bakken. Hoe het filmpje zich precies verhoudt tot het cijfermatige oordeel op p. 42 van de Consumentengids is niet helemaal duidelijk.Een triest lot treft de Tefal Airfryer in de test. De Bond geeft het apparaat een score van 2,6 en noemt het een 'afrader'.

Opmerking: de redactie van Foodlog heeft geen aandelen Philips en wordt niet betaald voor productpromoties. Daarom merken we met plezier op dat het apparaat door de redactie al jarenlang nagenoeg dagelijks wordt gebruikt, ondanks de aanwezigheid van twee ovens in de redactiekeuken.

Fotocredits: Philips
Dit artikel afdrukken