NieuwVers strijkt komende week neer in Zwolle om daar alle kandidaten te kunnen laten proeven die zich hebben ingeschreven voor de verkiezing van het beste Rundvlees van Nederland. De selectie is zo bijzonder dat NieuwVers heeft besloten alle kandidaten toe te laten tot de vergelijkende proeverij.

Omdat smaak en duurzame OK-heid nu eenmaal een kunnen botsen, hebben de smaak en vakjuries een moeilijke taak bij het vaststellen van de NieuwVersheid van het vlees. Als ze in elkaars verlengde liggen, is het makkelijk. Maar waar dat niet zo is stelt zich de vraag of heel lekker vlees, waar je fors minder van eet, tóch ook OK moet kunnen heten. Daar willen ze het graag over hebben met de aanwezigen. Zo'n verantwoordelijkheid kun je immers niet makkelijk in je eentje nemen. Die gedachte is bepalend voor de beslissing om ditmaal het vakoordeel over de duurzaamheid van vlees en het oordeel over de smaak in één gezamenlijk sessie te laten beoordelen.

Naast de entrecôtes zenden de boeren achter de 21 verschillende runderrassen een product in dat ze zelf heel representatief achten voor vleeskwaliteit van hun dieren. Daarmee maken ze dus een andere kans om de NieuwVerse en lekker-status te bemachtigen.

Schrijvende en filmende pers zijn welkom om deze in Nederland unieke rundvleesproeverij mee te maken. Ook voor lezers van Foodlog zijn van harte welkom om mee te proeven en hun oordeel te geven. Wees er snel bij want het aantal plaatsen is beperkt.
We wijken uit van Pepijn Schmeinks restaurant De Eendracht in Rotterdam naar de horeca-opleiding van Landstede Zwolle om zoveel mogelijk mensen te kunnen ontvangen.
Stuur me een mail op dorine@urgenda.nl als je wilt deelnemen.

Datum: woensdag 9 oktober a.s.
Start: 10.30h
Einde: 15.00h
Plaats van handeling: leerlingenrestaurant Gerecht & Land van Landstede, Zwolle (adres & route)

De zaalbrigade wordt verzorgd door Landstede onder supervisie van Ailko Faber. Pepijn Schmeink stuurt de keukenbrigade voor de entrecôte-proeverij aan.

Fotocredits: Pepijn Schmeink, Anne-Marie Ros
Dit artikel afdrukken