FlashPasta van Belgische bodem

Pasta maak je van harde tarwe, durum genaamd. Die groeit het best op zachte zand-leemgronden die de warmte lang vasthouden en goed water doorlaten, in zuidelijke streken. En in de Belgische Kempen, blijkt. Vanaf eind juni zijn in de Belgische supermarkten penne, linguine en fusilli van Belgische bodem verkrijgbaar. Doen voor de 'echte' niet onder en overtreffen deze zelfs op meerdere punten. Zeker voor de boeren: durumtarwe levert financieel meer op dan zachte tarwe.

VILT - Vlaams infocentrum land- en tuinbouw - Tarweteelt voor Belgische pasta in de Kempen - VILT, 22 mei 2019
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Eric-Jan Hoogendijk
  • #1
  • 23 mei '19
  • 12:46

Goede zaak. Hoe dichter bij de consument geproduceerd des te beter.

Volgens mij komt zand-leemgrond in het zuiden en oosten van Nederland voor. Dus op naar de Nederpasta.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.