De Belgische voedings- en lifestyle-coryfee Pascale Naessens verafschuwt diëten. Toch komt ze nu met een boek over afvallen.
In België is Pascale Naessens een fenomeen. Haar boeken belanden steevast hoog in de ranglijsten van verkoopsuccessen. In Nederland is ze nog altijd nauwelijks bekend. Ondanks haar afschuw van diëten publiceert Naessens nu toch een boek over afvallen. Samen met de Nederlandse arts William Cortvriendt stelt Naessens in Puur & Lichter een leefwijze voor om te vermageren.
De (wetenschappelijke, maar door reguliere voedingsdeskundigen omstreden geachte) onderbouwing komt van Cortvriendt, de recepten van Naessens.
De nadruk ligt op meer natuurlijke vetten, meer groenten en fruit en minder brood en pasta. "Wie mijn manier van eten volgt, verliest sowieso gewicht", vertelt Naessens in HUMO. "Maar mensen bleven me maar vragen of het niet nog wat sneller kon." En dus maakte Naessens dan toch voor het eerst een boek over afvallen. “Dit kan iedereen volhouden.”
Dit artikel afdrukken
De (wetenschappelijke, maar door reguliere voedingsdeskundigen omstreden geachte) onderbouwing komt van Cortvriendt, de recepten van Naessens.
De nadruk ligt op meer natuurlijke vetten, meer groenten en fruit en minder brood en pasta. "Wie mijn manier van eten volgt, verliest sowieso gewicht", vertelt Naessens in HUMO. "Maar mensen bleven me maar vragen of het niet nog wat sneller kon." En dus maakte Naessens dan toch voor het eerst een boek over afvallen. “Dit kan iedereen volhouden.”
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Ik denk dat ik het een beetje door heb. Dan kom je al snel op meer verzadigd vet gebruik. Dat ze daar dan niet ronduit voor uit komt.
En je gaat er verkrampt bij lachen.
Ik maak het maar meteen duidelijk: ik heb geen mening (dat zal ik vaker doen; het helpt bij het maken van onderscheid tussen modereren en discussiëren). Gegeven de context (Cortvriendt op de radio): "meer natuurlijke vetten" = vettypes die mensen in de natuur tegenkwamen (een klassiek punt uit de paleoleer, die goede evidence heeft). Van dieren dus, vis en landdieren. Niet zoveel uit planten dus, want om die te oogsten, hadden mensen lang geleden nog geen technieken en teelten.
Of olijven en kokosolie dan wel mogen, is weer een punt van discussie geloof ik.
‘Meer natuurlijke vetten’? Wat moet ik me daar nou weer bij voorstellen?