Het nieuws van de salmonella-uitbraak in de VS dateert al van 14 juli. 1,7 miljoen pound (iets minder dan onze pond) aan kippenvlees in diepgevroren broodjes werd teruggeroepen. Het bleek voor salmonellabesmetting bij mensen te zorgen.

Nu is dat niet helemaal zorgvuldig geformuleerd. Kip is eigenlijk altijd een beetje besmet. Dat is normaal en wordt ook door de voedselveiligheidsautoriteiten normaal gevonden.

De consument hoeft daar helemaal geen last van te hebben als ze haar kip maar voldoende verhit. Op Yahoo wordt het voortreffelijk uitgelegd. Mensen worden normaal gesproken niet ziek van besmette kip. Maar omdat ze denken dat kipproducten die uit een doos met een prachtige verpakking met een merk komen helemaal veilig zijn, worden ze er toch ziek van. Dat komt omdat ze - onterecht - denken dat ze de kip ook wel een beetje rare - Engels voor 'niet helemaal gaar' - kunnen eten. Dat is echte beslist niet het geval. Kipproducten moeten altijd door en door gegaard worden, omdat je er anders behoorlijk ziek van kunt worden.Op io9 maakt vandaag Risa Misra zich vrolijk over de CDC's die mensen afraden met kippen te knuffelen of de dieren te kussen omdat ze een ziekterisico onder hun veren met zich meedragen. Hoe, zo vraagt ze zich af, kan zoiets bestaan in onze samenleving?

Is dat een rare vraag?

Fotocredits: The second is like unto it, Kevin Shorter
Dit artikel afdrukken