Panna Cotta

Een heel makkelijk te maken nagerecht. Succes verzekerd.

(Let op! Dit gerecht moet tenminste 4 uur voor de maaltijd worden gemaakt vanwege het opstijven van de massa)
4 dl room
1 dl volle melk
1 zakje vanillesuiker
50 gr kristalsuiker
6 blaadjes gelatine
2 ½ dl vruchtencoulis naar keuze

Het simpelste aller gerechten met het grootst mogelijke succes: ‚gekookte room‚ is de letterlijke vertaling van dit zalige Italiaanse recept.
Zet de gelatineblaadjes in de week in koud water. Kook de room en verwarm de melk apart. Doe de suiker en de vanillesuiker bij de room en meng door de warme (niet kokende!) melk de uitgeknepen blaadjes gelatine. Als de room van de kook is, meng dan de gelatinemelk door de room, onder flink roeren. Zet vier éénpersoons soufflévormpjes klaar, spoel ze om met water; alles kan ook in een grote puddingvorm. Giet de vormpjes of de grote vorm tot aan de rand toe vol (de massa krimpt nog) en zet ze gedurende minstens 4 uur in de koelkast. Maak intussen een vruchtencoulis (bijvoorbeeld abrikozen, kersen of aardbeien) door 250 gr. vruchten te wassen, te malen in de keukenmachine en de massa op te koken met wat suiker en een deciliter water of zoete witte wijn. Doorroeren, door de zeef halen om de coulis helemaal glad te maken en koel bewaren. Voor het serveren de panna cotta met een scherp, natgemaakt mes rondom losmaken in de vormpjes en op een natgemaakt bord storten. Schuiven tot ze in het midden liggen en garneren met de coulis.

recept uit: Brieven uit mijn Bastide, Lucette M.Faber
Dit artikel afdrukken